Connect with us

Životinje

Ženka Augie je NAPUNILA 20 GODINA, i tako postala najstariji zlatni retriver u istoriji!

Ženka zlatnog retrivera, Augie iz Tenesija, postala je najstariji poznati zlatni retriver u istoriji, nakon što je u aprilu proslavila svoj 20. rođendan. Ona živi sa vlasnicima Jennifer i Steve Hetterscheidt iz Ouklanda, Tenesi i napunila je 20 godina 24. aprila.

Augie je rođena 2000.godine i bila je dva puta udomljena pre nego što su je Jennifer i Steve usvojili kad je imala već 14 godina.

Iako većina ljudi ne želi da udomljava starije pse, Jennifer i Steve su ovim plemenitim činom – nagrađeni sa preko šest godina ljubavi i odanosti od ovog divnog psa. Većina zlatnih retrivera živi između 10 i 12 godina.

Rođendan je proslavila sa svojim “naslednicima”, Shermanom, Belleom i Bruceom. Uprkos njenoj starosti, vlasnici kažu da je ona još uvek iznenađujuće zdrava, i iako se malo trese kada prvi put ustane, još uvek se dobro kreće i uživa u svakodnevnim šetnjama dvorištem.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Pit bul pronašao MALENOG ZECA i odgajio ga KAO DA JE DEO NJEGOVE PORODICE (VIDEO)

Preslatki pit bul Šarki mnogo voli sve životinje. Nije mu važno da li su veliki, mali, psi, mačke, pa čak i malene zeke. Jednog dana dok se igrao u svom dvorištu, Šarki je pronašao bebu zeca i odmah ga zavoleo.

Prvo ga je dobro okupao svojim jezikom, da zekan bude čist, a zatim ga je uveo u kuću zato što je znao da njegovi vlasnici, kao i on, obožavaju životinje i da će zeca rado prihvatiti kao novog člana porodice.

Šarki takođe ima još prijatelja raznih životinjskih vrsta. Mačke, pilići pa čak i morsko prase čine njegovu krznenu družinu.

Pogledajte kako ovaj veliki dobrica provodi dane okružen svojim prijateljima!

Advertisement

Zaista prelepa porodica i pravi dokaz da psi poput pitbula nisu po pravilu opasni za svoju okolinu. Šarki nikad ne bi povredio bilo koje stvorenje, već bi mu pružio ljubav i prijateljstvo za ceo život.

All photos: Screenshot / YouTube TexasGirly1979.
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Potresna PRIČA O PSU IZ MODRIČE koji je upucan: Kad DOBRA DUŠA NAIĐE NA NEČOVEKA koji joj preokrene život

Imao je spokojan život, onaj ulični, ako se spokojnim mogao nazvati. Ali, barem je znao za lepu reč, dobre ljude, maženje i miran san. Sve do jednog dana, do ovog presudnog, užasnog dana…

Naša sagovornica Andrea Dervenić sretala je i hranila ovog divnog psa oko 2 meseca na ulici u Modriči pre nego što ga je neko bezdušno upucao u glavu. On je izbačen, nije čipovan i po proceni veterinara je veoma mlad .

A onda ga je jednog dana pronašla kako leži na travi, jako iscrpljen, u toliko lošem stanju da nije imao snage da ustane. Osetio se strašan i ružan miris što je ukazivalo na to da je rana starija. Ko zna koliko se mučio tako, na tom mestu, u tom položaju, bez da ga iko primeti? Ili primeti, ali prođe pored njega kao da ne postoji?

“Kad sam ga pronašla, odmah sam nazvala veterinara i odvela psa. Nažalost, ovo je treći pas koji je povređen vatrenim oružjem za kratko vreme. Prijava će biti svakako, a koliko će vlast imati volju da radi na tome, ne znam. Volela bih da znam ko je to uradio, ali nažalost – za sada nisam saznala ništa”, rekla je Andrea za portal Djole dog.

Nakon pregleda i po proceni veterinara, ova mila duša upucana je vatrenim oružjem u glavu. Po njegovom mišljenju, da se radilo o recimo petardi, imao bi povrede i donje vilice, što ovde nije slučaj. S obzirom da veterinari u Modriči nisu dovoljno stručni za ovakvu vrstu povrede, kaže nam Andrea, pas je prebačen u Prijedor, u ambulantu kod dr Bojana Lukaca.

Advertisement

Bojan je preuzeo psa i uspeo da ga spasi, što je zaista  svetla tačka u ovoj priči. Andrea i ova sjajna veterinarska ekipa zaslužni su za njegovu šansu za bolji život

“Prošlo je već neko vreme od operacije i za sad, oporavak teče kako treba. Nadamo se da će na kraju ova priča imati srećan kraj. U gornjoj vilici sačuvan je i koji zub. Tako da kad sve zaraste trebao bi da funkcioniše bez problema. Ono što je najvažnije to je da više nema bola i patnje za njega”, dodala je Andrea.

Pre samo nekoliko dana i veterinar Bojan javio na svojoj Facebook stranici sa sjajnim vestima: „72 sata nakon operacije naš heroj se odlično oporavlja. Komplikacija za sada nema. Zahvaljujući svoj požrtvovanosti ljudi, stručnosti i pozitivnoj energiji, život je opet pobedio“.

Psić je i dalje pod veterinarskim nadzorom, jer je ovaj period oporavka ključan, kaže nam dalje Andrea. Biće tamo još neko vreme, a nakon izlaska iz stacionara, načuli smo, smeška mu se divan život jer postoji interesovanje za njega. Barem jedna lepa vest u moru tuge koju je ovo premilo biće doživelo.

Hvala Andrei što nije samo prošla pored psa u nevolji i veliko bravo veterinaru Bojanu i njegovom timu na spasavanju ovog dragocenog života.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Neodoljive zekice iz Banja Luke U POTRAZI ZA ODGOVORNIM VLASNICIMA

Pa ko će ovim očima odoleti? Dve neodoljive pufnice iz Banja Luke u potrazi su za odgovornim vlasnicima. Predivna bića koja samo čekaju da ulete u nečiji domić i nečije srce.

Photo: Veterinarska ambulanta VET medik.

 

Nećemo vam mnogo pričati o njima, dovoljno je da ih pogledate i zaljubite se u njih odmah! Zato, ne čekajte puno već odmah poželite da im pružite život iz snova.

Za više informacija i udomljenje kontaktirajte Veterinarsku ambilantu VET medik.

Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net