Connect with us

Životinje

Životinje su postale ŽRTVE BRUTALNOSTI na protestima i na to ne smemo da ostanemo ravnodušni

Protesti ispred Skupštine povodom neslaganja građana glavnog grada Srbije sa odlukama vlasti usled korona virusa, svakog dana nam donose jezive prizore brutalnosti i nasilja. Policija čestim neprimerenim reakcijama ide na štetu demonstranata, dok pojedini huligani među njima vandalizmom potpuno narušavaju svrhu protesta.

Photo: Noizz

 

Tužan i neizbežan detalj koji ukazuje na to koliko zapravo loše utičemo na svoju sredinu, jesu i žrtve među kojima su životinje. Nadležni su potvrdili da su tokom protesta povređena tri konja na kojima su jahali pripadnici policije, a u javnost dospevaju i informacije o psima koji se dave od posledica koje im u organizmu stvara suzavac bačen u masu.

Čak i ako nemate kućnih ljubimaca ili se ne smatrate naročitim ljubiteljima životinja, činjenicu da usled nasilja među ljudima nastrada biće bez mogućnosti da se suprotstavi, ne možete, a da ne percipirate kao surovu i nepravednu. Strašno je što broj nevinih žrtava među životinjama, ako se situacija nadalje ovako nastavi, pretenduje da poraste i rastuži nas još više.

Autor: Mitar Mitrović
Izvor: Noizz
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Pas iz Kragujevca KOJI JE LUTAO ULICAMA U OČAJNOM STANJU – konačno na sigurnom!

Pisali smo već o ovom dragom psiću koji je pronađen na ulicama Kragujevca u očajnom stanju i  najhitnije mu je bio potreban smeštaj kako bi se što pre sklonio sa ulice. Volonteri Crvene Šapice zamolili su za pomoć jer trenutno imaju preko 12 životinjica na svakodnevnom lečenju, tako da su bili u velikom problemu i nisu znali gde da smeste sve te duše kojima je preko potrebna pomoć.

KRAGUJEVAC: Ovom milom psu je HITNO POTREBAN SMEŠTAJ

Jako smo se obradovali kad smo na njihovoj stranici pročitali više nego predivan apdejtić. Pazite sada – ova dušica je uhvaćena i sklonjena na sigurno! Nakon tri sata potrage, konačno su uspeli. U tom momentu bio joj je ošišan ućebani deo dlake, nahranjena je i čekali su prevoz.

Photo: Crvena Šapica.

 

Kako su napisali, psića je preuzela Zorica Kolundžija i odmah nakon hvatanja krenuo je iz Kragujevca u veterinarsku kliniku. Dodali su da je izuzetno uplašena, nepoverljiva, užasno mršava i zanemarena.

Ljubav lepa… Držite joj palčeve da se oporavi što pre! Mi ćemo sigurno pratiti njenu sudbinu i čekati njenu divnu transformaciju.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Preslatka Pupi iz Ćuprije U POTRAZI ZA SAVRŠENIM DOMOM

Upoznajte neodoljivu četvoromesečnu Pupi iz Ćuprije. Ona je još uvek beba sa preslatkim osmehom i još slađom njuškicom. I pored toga, ona ima smeštaj, ali nema svoj dom.

 

Kako su napisali iz Udruženja Ravno Štit iz Ćuprije, Pupi je vakcinisana, vesela i umiljata. I u sebi ima sedam kilograma lepote.

 

Podelite za njen zauvek dom.

Advertisement

Za više informacija i udomljenje kontaktirajte Udruženje za zaštitu životinja Ravno Štit iz Ćuprije.

All photos: Udruženje za zaštitu životinja Ravno Štit Ćuprija.
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Dubrovnik na nogama: Mačka Anastazija PO DRUGI PUT IZBAČENA IZ SVOJE KUĆICE!

Popularna Anastazija podigla je Dubrovnik na noge nakon što joj je po drugi put sklonjena kućica koja se nalazila ispred „Kneževih dvora“ gde je inače sedište Dubrovačkih muzeja. Stanovnik istorijskog jezgra Srđan Kera ovog ponedeljka postavio je stilizovanu kućicu sa imenom, kako bi 18-godišnja mačka Anastazija mogla odmarati u miru, ali ubrzo su ga iz Muzeja pozvali da tu kućicu i ukloni „jer joj tamo nije mesto“, piše Dubrovački vesnik. 

“Mačjoj kućici nije mesto na tremu Kneževog dvora, pa bila to kartonska kutija ili stilizovana nastamba. Naglašavamo kako niko nema ništa protiv mačaka koje borave na tremu dugi niz godina i koje do nedavno nisu imale nikakvu nastambu”, poručili su iz Muzeja.

Ovo je drugi put da je ova trojbojna maca izgubila svoj privremeni smeštaj. Prošlog maja, uoči turističke sezone, Anastaziji su iz Muzeja sklonili drvenu kućicu u kojoj je bila za vreme pandemije, a tadašnja direktorka Dubrovačkih muzeja Julijana Antić Brautović izjavila je kako “vizura Dvora s mačjom kutijom jednostavno ne ide“, piše Jutarnji list. 

“U zimskim mesecima u Gradu nema puno ljudi ni turista, tako da kućica nikome ne smeta. Međutim, sad je već otoplilo, pomalo počinje sezona, Dubrovački simfonijski orkestar ima tu koncerte i nije primereno da pred ulazom u Dvor bude kućica. Zato sam rekla portiru Nikši da je skloni, a ako već treba negde biti, može se premestiti u Porat. Kad opet zahladi i popuste gužve, vratićemo kućicu, kako je i dogovoreno”, kazala je tada, a negodovali su građani.

Ona je jako stara i treba svu moguću brigu, ne može ostati beskućnica. U muzejima po Moskvi mačke su kućni ljubimci, reklamiraju ih kao atrakciju, kod Aje Sofije u Istanbulu stranci se slikaju s mačkama koje žive kao bubrezi u loju, a kod nas se nenajavljeno izbacuju iz kućica”.

Maca je tako opet bez svoje kuće i zaklona, a nama ostaje da se pitamo – da li je ljude kojima smeta zaklon jednom živom biću, makar i malo sramota?

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net