Bosanac (32) u Kelnu osuđen na doživotnu robiju jer je sa 30 članova svoje porodice brutalno pretukao Srbina

Okružni sud u Kelnu osudio je danas državljanina BiH (32) na doživotnu robiju zbog ubistva državljanina Srbije (37) koje je izvedeno na posebno brutalan način.

Naime, riječ je o napadu iz marta, 2022. godine kada je ovaj 32-godišnjak sa još 30 članova svoje porodice presreo žrtvu, a zatim su ga brutalno pretukli i pobjegli.

Sve se dešavalo u jednom kvartu u Kelnu, a povod napada je bila uvreda koju je bh. porodici uputio brat žrtve, zbog čega su oni željeli da se osvete.

O njihovoj brutalnosti svjedoče i riječi predsjedavajuće sutkinje koja je rekla da sam napad i brutalnost svakog normalnog čovjeka ostavljaju bez teksta.

Podsjetimo, sve je počelo kada je brat žrtve snimio uvredljivi video u kojem prijeti članovima porodice iz BiH. Riječ je, kako prenose mediji, o sukobljenim klanovima. Dodaje se da je zbog uvreda na snimku jedan klan odlučio da se osveti.

Ubijeni muškarac je bio otac dvoje maloljetne djece. Na snimku nadzornih kamera, koje su i snimile ubistvo, vidi se kako žrtva parkira automobil “smart”. Odjednom mu prilazi čovjek i razgovara sa njim. U međuvremenu sa suvozačeve strane, drugi muškarac mu vadi ključeve iz automobila. U trenutku prilazi oko 30 muškaraca sa svih strana i kreće linč. Nesretnog muškarca su izvukli iz vozila i brutalno ga udarali.

Tom prilikom je izboden 17 puta nožem. Teško povrijeđen samo se srušio na ulici, prevezen je u bolnicu, ali je ubrzo preminuo.

Odmah nakon linča, počinioci su pobjegli pješke, ali su potom ušli u nekoliko automobila. Na osnovu video materijala, policija je nekoliko nedjelja kasnije identifikovala 18 osumnjičenih.

Kasnije je policija uspjela da uhapsi trojicu osumnjičenih učesnika, a od kraja novembra trajao je proces protiv državljanina Bosne i Hercegovine koji je danas i osuđen.

Kako navode njemački mediji, u čitavom procesu ima više od 30 optuženih, a za nekima od njih je izdata međunarodna potjernica na zahtjev tužilaštva u Kelnu, prenose Nezavisne.