Čuvar mreže nema ništa protiv dolaska: Partizan i Jovanović ruku pod ruku, čeka se Apolon

Ukoliko se budu pitali samo Partizan i golman Aleksandar Jovanović (30), čuvar mreže će u najskorije vreme zadužiti opremu crno-belih i pojačati konkurenciju na gol-liniji. Jer u tom pogledu nema više nijedna prepreka. Ipak, postoji i treća strana – Apolon iz Limasola, sa kojim čuvar mreže ima važeći ugovor do leta 2026. godine, samim tim klub iz Humske će morati da nađe i zajednički jezik sa Kipranima ukoliko želi Jovanovića u svojim redovima.

Pisali smo već da će Partizan ovoga leta osvežiti nekoliko pozicija, a kao prioritet u Humskoj su označili golmana i “pikirali” nekoliko rešenja. Najviše se kotirao pomenuti Jovanović, koji, čini se, ni sam nema ništa protiv da dođe u Humsku, a “snimali” su crno-beli i Dragana Rosića iz Radničkog iz Niša. Međutim, taj interes je pomalo splasnuo kada je pomenuti čuvar mreže dospeo u žižu javnosti zbog teškog incidenta čiji je bio akter tokom noćnog provoda, posle čega je završio u pritvoru.

Tako je Aleksandar Jovanović ostao sam u priči u ovom momentu, no, nije prvi put da se njegovo ime pominje u Humskoj, još dok je branio boje Radničkog iz Niša bio je interesantan Partizanu, ali se kockice tada nisu poklopile, pa je golman nastavio karijeru u danskom Arhusu.

Bio je standardan u pomenutom klubu, branio veoma dobro i preporučio se španskoj Ueski, u kojoj je proveo dve godine, ali je nije bio prvi čuvar mreže, pa se vraćao u Arhus na pozajmicu, potom i u Deportivo iz La Korunje.

Na Kipru se obreo leta 2020. godine i do dan danas je standardan čuvar mreže u Apolonu iz Limasola, sa kojim je već jednom produžio ugovor. Ipak, po pozivu iz Humske mu se javila želja za novim izazovom i nema niša protiv da promeni sredinu, ali će i Jovanović i Partizan morati da se dogovore sa kiparskim klubom.

(Z. Ivković)