Ivan Mijatović lišen slobode sa nečelnikom Budve zbog šverca 100 kilograma kokaina

Ivan Mijatović uhapšen je zbog sumnje da je sa uhapšenim predsjednikom Opštine Budva Milom Božovićem švercovao 100 kilograma kokaina.

Mijatović je osoba koja je poznata policiji MUP-a RS.

Zbog Mijatovića je uhapšen i visokorangirani pripadnik MUP Srpske Nedeljko Lubura. Zbog ovog slučaja sa Luburom je uhapšen i Bojan Roguljić, podsjeća Srpskainfo.

Lubura je bio zaposlen u Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP Srpske, a prije toga obavljao je više rukovodećih funkcija u MUP Srpske.

On je zbog ovog slučaja prije mjesec dana dobio otkaz u MUP Srpske.

Lubura je tada iskoristio svoj položaj u MUP Srpske i Mijatovića policijskim automobilom prevezao u Banjaluku, iako je znao da je za njim raspisana potjernica zbog ubistva.

Mijatović je u BiH koristio naše dokumente na ime Žarko Mlinarević.

Prema pisanju crnogorskih medija njemu je Specijalno policijsko odjeljenje lisice na ruke stavilo po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

“Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsilo I. M. iz Budve, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i to 100 kilograma opojne droge kokain, u saušesništvu sa okrivljenim M. B, predsjednikom opštine Budva”, saopštio je specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Potvrđeno je u Upravi policije da je Mijatović uhapšen u Porto Montenegru.

Mijatović je prije sedam godina pokušao kolima da ubije sugrađanina V. M., a bio je hapšen i u akciji “Čistač” zbog šverca kokaina.