"Noćas me čeka analiza, neke stvari će se ponoviti…": Obradović i posle pobede misli o narednom meču

Ekipa Partizana je došla do trijumfa u prvom meču finala ABA lige protiv Crvene zvezde sa 88:80 pred svojim navijačima, čime su na odličan način i započeli ovu seriju. Njih očekuje još jedan meč pred njihovom publikom, dok su mogli i da ispuste ogromnu prednost.

Partizan je imao 20 poena prednosti na poluvremenu, ali je potom polako i gubio te zalihe, pa je Zvezda prepolovila prednost. Na kraju je moglo da dođe i do egala, ali je Zvezda promašila nekoliko svojih šuteva kada se meč lomio.

Željko Obradović je upravo ukazao na to na kraju, rekavši da je sve to bilo očekivano.

– Pre svega, veoma smo ponosni da smo u ovakvoj atmosferi prešli brojku od 500.000 navijača, mislim da je to prvi put u istoriji da jedan klub u Evropi ima toliko navijača, navijača koji su privrženi i odani, želim da se zahvalim svima za sve što su radili tokom sezone, ali i na ovoj utakmici. Svedok ste bili da smo igrali izvanredno u prvom poluvremenu, zahvaljujući procentima za dva i tri poena, imali smo razliku. Očekivali smo reakciju, reagovali su, to je tim koji ima karakter i kvalitet, vratili su se, prišli su na tu neku razliku, ali smo uspeli da privedemo kraju i povedemo sa 1:0. Jedino je važno to, naravno, okrećemo se već sledećoj utakmici koja je za 48 sati. Čestitke igračima na prvoj pobedi u finalu Plejofa.

Sumirao je Obradović nekako utiske između prvog i drugog poluvremena, a otkrio je i stanje sa Aleksom Avramovićem.

– Razlika je bila ovo o čemu sam pričao u procentima koje smo imali za dva i tri, drugo smo otvorili sa 0/7. a prvo je bilo 9/12. Kad imaš otvorene šuteve ne daješ, onda moraš da trčiš u odbranu, nije bilo toliko loše, uspeli smo da smanjimo broj ofanzivnih skokova Zvezde, u prvom su imali osam, u drugom četiri. Taj odnos skokova je jedan više, imali smo bespotrebno izgubljenih lopti, posebno u 4/4, to je ta razlika. Što se tiče Alekse, videćemo, ima ogromnu volju i želju, Aleksa je Aleksa. Dobio je dozvolu u petak, tako da je prvi trening odradio u nedelju, u nedelju je bio prvi i jedini trening, tako da kod njega postoji želja. Nadam se da kroz ovaj plejof ćemo koristiti, on nam daje dodatnu energiju, a i ono što se očekuje od njega. E sad koliko je spreman, a s obzirom na to da nije trenirao. Znam da će odigrati hrabro ako dođe do toga.

Partizan je imao jako, jako dobar početak meča, ali je kasnije totalno zastao. Zbog toga Obradovića čeka analiza.

– Čeka me noćas analiza utakmice, ali sve stvari su mi i sad prilično jasne. Kad gledaš video, možda se neki detalj ukaže, moramo da reagujemo na neke stvari i za koje sam siguran da će nastaviti da radi, tako da to pripremam, sutra naravno trening da se postave detalji. Tako da ćemo gledati i probati kroz taj trening da pripremimo utakmicu što bolje.

Jedan od “iks-faktora” u ovom meču bio je i Alen Smailagić.

– Odigrao je veoma dobro u prvom poluvremenu, a i u drugom. Potreban je na toj poziciji, ali imamo problem, Zek je bio na velikoj minutaži, ali očekivano s obzirom da je igrao kako je igrao. Ne planiram unapred, on je bio neverovatan, onda je malo pao… Bila je izmena, ali u svakom slučaju, Smailagića ćemo koristiti na obe pozicije.

Još jedan igrač sa velikom minutažom je bio i Danilo Anđušić.

– On ima kvalitet, znaju se kretnje za njega, u prvom poluvremenu je imao dva otvorena šuta, cela sala je aplaudirala. Kretao se izvanredno, iznudio je nekoliko faulova, ali je imao i taj brzoplet šut, koji je bio van balansa totalno. Nije problem da se promaši, svaki igrač kad promaši u dobrom balansu, on je impulsivan, oseća igru, sigurno će u nastavku serije biti bitan za nas.

(Telegraf.rs)