Selektr Pešić progovorio o Jokićevom igranju za reprezentaciju: "Nikola je na spisku za Mundobasket!"

Dok su sve oči uprte u Nikolu Jokića i njegov šampi0nski NBA prsten na ruci, dosta više brine njegov status vezan za igranje u reprezentaciji ove godine na Mundobasketu. Dosta bojazni postoji da ga je sezona umorila, ali tako i ne misli selektor Svetislav Pešić.

Selektor Pešić je nedavno putovao u SAD gde je bio gost Nikole Jokića, koga je gledao na utakmici, ali s kim je bio i na ručku, pa se pretpostavlja da je već tada razgovarao s njim o igranju u reprezentaciji.

Sada je načinio još jedan korak ka Nikolinom pristanku, jer je izjavio i za “Sport klub” da je Jokić već na spisku reprezentacije.

– Jokić je na reprezentativnom spisku, kao i ostali kandidati. Ali, nisu još svi završili sezonu, pa Partizan i Crvena zvezda, gde imamo sedam, osam potencijalnih reprezentativaca, tek su počeli finalni serijal ABA lige. Onda, u Turskoj isto počinje finale sa Micićem, pa Barselona sa Kalinićem u polufinalu…Svi reprezentativci znaju plan i program, samo da završe klupske sezone bez velikih povreda.

Takođe, otkrio je Pešić i da će tek biti razgovora sa Aleksejem Pokuševskim, koji je doživeo povredu.

(Telegraf.rs)