"Zvezda će krenuti silovito i pokušati da ukrade pobedu ovde": Egzum o Ledejovoj tehnici šuta i Kampacu

Košarkaš Partizana Dante Egzum pohvalio je saigrače Zeka Ledeja i Alena Smailagića posle trijumfa nad Crvenom zvezdom u prvom meču finalne serije plej-ofa ABA lige.

Crno-beli su poveli 1:0 u finalnoj seriji ABA lige, pre svega zahvaljujući fenomenalnom prvom poluvremenu posle koga su imali čak i 20 razlike.

– Drago mi je da smo ostvarili ovu pobedu. Imamo dosta da naučimo iz nje i da nastavimo da se borimo. Za nas je na najvažnije da osiguramo pobedu.

Posle fenomenalnog prvog poluvremena usledio je i pad u drugom, pa je Zvezda na 3 minuta do kraja prišla na 6 poena zaostatka i imala napad.

– To je jednostavno košarkaška utakmica. Oni uvek trče, kao i mi, moramo da kontrolišemo najviše što možemo, ali moramo da im otežamo koliko je moguće, da ih teramo na teške šuteve, dali su nam dva laka koša. Prestali smo da radimo takve stvari – rekao je Australijanac koji je bio malo opterećen i ličnim greškama koje je brzo skupio.

– Očigledno, to i ja mislim, ali razgovarao sam i sa sudijama da oni pokušavaju da kontrolišu utakmicu i da su hteli da uspostave kriterijum. Ali mi je trebalo samo da se prilagodimo.

Zek Ledej je bio najefikasniji pojedinac na meču sa 24 poena, posebno je bio udarna igla crno-belih u prvom poluvremenu.

– Rekao sam da igramo za Zeka i kada neki igrač ima “vruću ruku” samo mu treba dodavati. Nastavićemo tako da radimo. Ako ga opet krene, opet ćemo ići na njega. Da, ima čudnu mehaniku šuta i ne znam kako pogađa, ali uspeva i mislim da tako zbunjuje odbranu – našalio se Egzum sa svojim saigračem i njegovom neobičnom mehanikom šuta.

Takođe, Alen Smailagić se istakao u trećoj četvrtini kada su svi ostali igrači Partizana stali i Zvezda počela da topi prednost.

– Mislim da je to najbitnija stvar u našem timu, imati takve igrače koji će uneti energiju, da odigraju dobro ofanzivno i kreiraju prilike da daju koš. On je to uradio, publika voli zakucavanja.

Kampaco jeste postigao 15 poena i po0delio 10 asistencija, a šta misli Egzum da li su ipak uspeli da ga ograniče u utakmici?

– Mislim da je to dobro s naše strane. Lopta je kod njega celu utakmicu, s naše tačke gledišta on je sposoban da kreira celu utakmicu. On će dati svoje, on je dobar igrač. Zna kako da da koš, kako da asistira. On ima te sposobnosti, a naše je da ga ograničimo.

Što se tiče prednosti domaćeg terena u finalnoj seriji i šta očekuje u sledećem meču, australijski košarkaš je rekao sledeće:

– Očigledno, to igra ulogu. Ali kao što sam rekao i ranije, i oni su pobeđivali kod nas i mi kod njih. Mi moramo imati kontrolu koliko god je moguće. Sad moramo da se fokusiramo na drugu utakmicu, a kad odemo na njihov teren daćemo sve od sebe.

– Mislim da će oni izaći silovito u sledećem meču, mislim da će im se promeniti rotacije. Ne znam da li će Vildoza igrati, ne znam šta je s njim. Oni će se spremiti da pokušaju da ukradu pobedu ovde.

(Telegraf.rs)