Bivšem dečku slala okrutne poruke, pretila mu da neće videti ćerku: On ih objavio, pa izvršio samoubistvo

Žena iz Pensilvanije naterala je bivšeg dečka da se ubije nizom gnusnih poruka koje mu je slala, kao i snimkom na kojem je sa drugim muškarcem, tvrde tužioci.

Mendi Reuš (35) optužena je u slučaju koji je počeo pre dve godine kada je Kevin Mecger počinio samoubistvo nakon što je dobio “gnusne i eksplicitne” poruke od nje, reklo je tužulaštvo u utorak.

Mecger je napisao samoubilačko pismo i na Fejsbuku pisao o stalnom nizu mučnih poruka pre nego što je sebi oduzeo život u 37. godini, rekla je okružni tužilac Nikol Zikareli u saopštenju.

“On bi danas i dalje bio ovde da te poruke nisu imale uticaj i ohrabrile ga da oduzme sebi život”, rekla je ona.

Bivši par ima zajedničko dete, prenosi New York Post.

Reuš je navodno pretila da će dete držati podalje od njega, pišu mediji.

U poruci preko WhatsApp rekla mu je da počinje da živi sa drugim muškarcem i da će njen novi partner biti novi otac njihovoj ćerki, prema sudskim dokumentima. Takođe ga je upozorila da ćerku više nikad neće videti.

“Nadam se da ćeš se zbog (deteta) ubiti. Bilo bi joj bolje da te i ne poznaje”, navodno je napisala ona.

Navodno mu je više puta u porukama napisala da se ubije.

Optužena je za pomaganje u samoubistvu, krivično delo i uznemiravanje. Privedena je u utorak ujutro, a njeno sledeće pojavljivanje pred sudom zakazano je za 27. jun.

Pre samoubistva, Mecger joj je rekao da će objaviti njene okrutne poruke na internetu nakon što mu je rekla da neće videti svoju ćerku za Dan očeva.

Suđenje u ovom slučaju se nastavlja.

(Telegraf.rs)