Detalji pucnjave u Lukavcu: Učenik u nastavnika ispalio četiri metka, pucao i u učionici

Otac 14-godišnjeg maloletnika G.M., koji je jutros teško ranio nastavnika Nedima Osmanovića u prostorijama Osnovne škole “Lukavac Grad” uhapšen je, saznaje portal “Avaza”.

On je saslušan u policijskoj stanici Lukavac, gde pojasnio sve okolnosti u vezi s ovim događajem i biće predat Tužilaštvu tuzlanskog kantona.

Pištolj iz kog je dečak upucao nastavnika registrovan je na njegovog pokojnog dedu, ali ga otac nije predao nadležnoj policijskoj stanici.

Obavljen je i pretres njihove porodične kuće.

Nezvanično, dečak G.M. jutros ispalio četiri metka, od čega je jedan pogodio nastavnika N.O. u vrat. On je, kako tvrde izvori “Avaza”, pucao po učionici, a vatru je najpre otvorio kroz vrata.

Na svu sreću, nikoga od učenika nije ranio, a potom se dao u beg.

Izvori “Avaza” tvrde da je reč o dečaku koji je poznat po nasilnom ponašanju zbog čega je i izbačen iz škole pre nekoliko meseci. Policija je znala za njegovo ponašanje, ali s obzirom na to da je reč o maloletniku, nije ranije mogao biti ni hapšen.

Ali, da stvar bude gora, zbog nasilničkog ponašanja, maloletni G.M. je još 2017. godine izbačen iz Katoličkog školskog centra Tuzla, tada je pohađao treći razred osnovne škole.

Prema nezvaničnim informacijama, dečak je upao u probleme nakon smrti majke, a živeo je s ocem.

(Trelegraf.rs)