Embape sprema odlazak iz PSŽ-a: Još prošle godine sam vam rekao da neću produžiti ugovor

Kilijan Mbape izjavio je da nikada nije pregovarao sa čelnicima PSŽ-a o produženju ugovora koji ističe 30. juna 2024. godine, prenose francuski mediji.

Francuski reprezentativac je potvrdio da je poslao pismo rukovodstvu “svetaca” da ne želi da aktivira klauzulu u ugovoru, koja mu omogućuje da produži saradnju sa klubom iz Pariza do juna 2025. godine.

– Klub je 15. jula 2022. godine obavešten o mojoj odluci da ne aktiviram opciju produženja ugovora, koji ističe na kraju naredne sezone. Jedini cilj pisma bio je da potvrdi ono što je već rečeno ranije – naveo je Mbape u saopštenju za “Agenciju Frans pres”, prenosi poznati italijanski sportski novinar Fabricio Romano.

Francuski mediji navode izjave menadžera fudbalera Pari Sen Žermena, koji su navodno rekli da će napadač i naredne sezone igrati za klub iz Pariza, ali ističu da on želi da produži ugovor.

Mbape je u saopštenju zaključio da žali što je pomenuto pismo završilo u medijima. On tvrdi da je sve objavljeno samo sa jedinim ciljem – da se naruši imidž Mbapea i njegovi razgovori sa klubom.

Francuski mediji podsećaju da bi Mbape na kraju sledeće sezone mogao da napusti PSŽ bez obeštećenja ako produži ugovor ili ako rukovodstvo “svetaca” ne odluči da ga proda već u letnjem prelaznom roku.

(Telegraf.rs / Tanjug)