Hrvati u finalu Lige nacija: Šok u Holandiji, "lale" poravnale u 96. minutu, komšije prošle nakon produžetka!

Fudbalska reprezentacija Hrvatske prvi je finalista ovogodišnjeg izdanja Lige nacija pošto je posle ludila i 2:2 u regularnom delu uspela da savlada Holandiju u Roterdamu sa 4:2, pa čak i totalno nadigra u produžecima.

Ovo je komšijama donelo novu priliku da se bore za bitan trofej, a uz to će dobiti i najmanje devet miliona evra. Ukoliko budu i osvajači, zaradiće 10,5 miliona evra.

A, pravi rolerkoster smo gledali u Holandiji gde je domaćin stigao do vođstva, zatim se desio preokret, da bi izjednačenje stiglo u šestom minutu nadoknade.

Nisu Hrvati posustali i nisu pali, već su u osmom minutu su se ponovo stigli do prednosti, a onda i još jednog gola za otklonjanje svih nedaumica.

Za titulu Lige nacije boriće se sa boljim iz duela Španije i Italije.

Za Holandiju je sve krenulo kako treba, povela je posle jedne lepe akcije sa leve strane kada je Vajfer produžio pas ka desnoj strani, a odatle je Donijel Malen posle prijema gađao i pogodio donji levi, suprotni ugao Livakovića.

To je jedina promena bila u prvom delu igre, a onda je četa Zlatka Dalića izjednačila sa bele tačke u 55. minutu.

Luka Modrić je ukrao loptu od Gakpa, a ofanzivac Liverpula je nesmotreno reagovao u 16 metara, uhvatio sa obe ruke protivnika i oborio ga na zemlju.

Primedbe nisu urodile plodom, pa je Andrej Kramarić po sredini gađao sa 11 metara i doneo poravnanje.

Već u 72. minutu je došlo do preokreta nakon odličnog snalaženja Marija Pašalića, tako da su Hrvati išli ka iznenadnoj pobedi.

Ipak, gužva u šestom minutu nadoknade i lucidni Noa Lang koji koristi okrenutog Šutala i nesnađene Vidu i Livakovića, te iz gužve u kaznenom šalje loptu u mrežu za 2:2.

Ipak, Modrić u osmom minutu produžetka aktivira Bruna Petkovića koji je ušao baš u tom dodatku, a napadač realizuje novi gol i stavlja dodatni pritisak na pleća domaćina.

U nastavku je imala Holandija jednu veliku priliku, ali je onda Hrvatska ponovo preuzela palicu i pogodila prečku.

Samo dva minuta nakon te prečke, Petković ponovo u centru pažnje i novi jedanaesterac za hrvatsku selekciju.

Ovoga puta, u 116. minutu preuzima odgovornost Modrić i zaključuje još jedan veliki zadatak.

(Telegraf.rs)