Ko su glavni konkurenti Đokoviću na Vimbldonu?

Trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, održao je konferenciju za novinare na panelu u organizaciji UNIQA osiguranja, gde se osvrnuo na Novakov uspeh na Rolan Garosu i rekordnu 23. Grend slem titulu.

Takođe, bilo je tu još mnogo drugih tema, poput pitanja o tome kako trpi izlive besa Novaka na samom terenu, da li mu je draže da Novak osvoji kalendarski Grend slem ili da Hajduk posle 20 godina osvoji titulu.

Nezaobilazna tema bila je i predstojeći Vimbldon, a novinare je zanimalo koga Ivanišević vidi kao Novakove glavne konkurente u Londonu.

Đokovićev trener je izdvojio tri imena.

Naravno Alkaraz, Siner, koji je jako nezgodan, videli smo prošle godine kada je bilo 0:2 u setovima, pa je preokrenuo na 3:2. Medvedev, iako zadnjih par godina nije pokazao veliku formi, ali Medvedev je Medvedev Ali sve na kraju zavisi od Novaka, motivisan je, poslednja tri Vimbldona nije izgubio meč, bilo bi lepo da napravi broj osam na Vimbldonu i 24. Grend slem. Ali treba svakoga poštovati, trava je nezgodna podloga, da se ide meč po meč, duge su to dve nedelje, treba poštovati i travu i protivnika – rekao je Ivanišević.

Podsetimo, Vimbldon se održava od trećeg do 16. jula, a Novak na Vimbldonu juri osmu titulu, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

(Telegraf.rs)