Kostin otac pokušao prodati imovinu nakon što su žrtve tražile oduzimanje

Pojedini srbijanski mediji objavili su da Vladimir Kecmanović, otac 13-godišnjeg Koste Kecmanovića koji je u beogradskoj osnovnoj školi ubio deset osoba, pokušava riješiti pitanje svoje imovine.

Nova.rs, pozivajući se na neslužbene informacije, objavila je da je porodica Kecmanović prošle sedmice notaru dala punomoć da svu njihovu imovinu prepiše na rođake.

To se desilo nakon što su porodice djece, koje je Kosta ubio, podnijele tužbe protiv njegovog oca i majke, tražeći od suda da im se privremeno oduzme imovina.

Sud je donio odluku o zabrani raspolaganjem pokretnom i nepokretnom imovinom čiji je vlasnik Vladimir Kecmanović. On je uhapšen nedugo nakon što je njegov sin počinio zločin.

Međutim, portal Republika.rs. je objavio da je Vladimir Kecmanović pokušao prodati imovinu, jer navodno nije želio platiti odštetu.

Navodno je proces prodaje pokrenut, ali je zaustavljen zbog toga što nisu bili ispunjeni svi uslovi za to. Osim toga, kao razlog za pokušaj prodaje imovine se spominje osiguranje novca potrebnog za preseljenje porodice u inostranstvo.

Vladimir Kecmanović se tereti da nije odgovarajuće čuvao oružje koje je posjedovao i kojim je njegov sin ubio deset osoba – devet učenika i domara škole.