Kurti zahteva da Srbija hitno oslobodi trojicu policajaca: Reč je o osveti

Kosovski premijer Aljbin Kurti zahteva od Srbije da oslobodi trojicu pripadnika kosovske policije, navodeći u objavi na Fejsbuku da je reč o osveti Srbije povodom jučerašnjeg hapšenja Miluna Milenkovića.

Kurti je u objavi na Fejsbuku naveo da su pripadnici kosovske policije “kidnapovani”, prenosi Kosovo Online.

– Tri službenika kosovske policije kidnapovana su danas u Leposaviću na mestu gde je nekada bila ilegalna ruta za šverc, koja se nalazi oko 300 metara unutar teritorije naše države. Sumnjamo da ih je kidnapovala srpska vojska, jasno da je reč o osveti Srbije za jučerašnje hapšenje ozloglašenog kriminalca Miluna Millenkovića – Lunta, koji predstavlja jednog od vođa organizovanog kriminala i šverca – napisao je Kurti na Fejsbuku.

Kurti je zatražio momentalno oslobađanje policajaca, a pozvao je međunarodnu zajednicu da osudi ovu akciju Srbije.

– Ulazak srpskih snaga na teritoriju Kosova je agresija i cilj eskalacije i destabilizacije. Zahtevamo hitno oslobađanje trojice kidnapovanih policajaca i pozivamo međunarodne faktore da osude ovaj akt agresije Srbije – poručio je Kuti.

I ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja naveo je u objavi na Fejsbuku da je Srbija kidnapovala trojicu pripadnika policije.

– Dok se u našoj zemlji sprovodi red i zakon, zločinačka Srbija je ušla na teritoriju Kosova i kidnapovala trojicu policajca Republike Kosovo, kršeći svaki sporazum i protivno bilo kom principu međunarodnih normi. Bez ikakve sumnje, naši policajci su stacionirani duboko na teritoriji Republike Kosovo, na statičnom kontrolnom punktu, obavljajući svoje redovne dužnosti – naveo je Svečlja.

(Telegraf.rs)