Majka zamalo ubila ćerku (2) pa zločin pokušala da podmetne suprugu: Osuđena na pet i po godina zatvora

Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu je podnelo žalbu na prvostepenu presudu Županjskog suda u tom gradu kojom je hrvatska državljanka (32) proglašena krivom za pokušaj ubistva dvogodišnje ćerke kao i za lažno prijavljivanje dela.

Ona je, kako se navodi u saopštenju, 5. juna proglašena krivom za krivično delo teško ubistvo s dobrovoljnim odustajanjem i lažno prijavljivanje tog krivičnog dela nakon čega je osuđena na jedinstvenu kaznu u trajanju od pet godina i šest meseci.

Presudom je okrivljena 32-godišnjakinja proglašena krivom da je 16. marta 2022., u vikendici na području Koprivničko-križevačke županije, počinila navedena krivična dela na štetu tada dvogodišnjeg deteta nakon čega je u policijskoj stanici lažno prijavila da je njen suprug pokušao ubiti nju i ćerku.

Žalba je podneta zbog odluke o kazni pa se u žalbi predlaže izricanje kazne zatvora u dužem trajanju koja će biti adekvatna težini počinjenih krivičnih, saopšteno je iz Tužilaštva u Varaždinu.

Prema optužnici, majka iz Podravine je sredinom marta 2022. htela da ubije svoju dvogodišnju ćerku pa odustala i zločin pokušala da podmetne suprugu.

Kako su od meštana tada doznali lokalni mediji, svemu je prethodila bračna svađa, jer joj je suprug navodno dao do znanja da želi razvod.

Okrivljena je nakon pokušaja ubistva, svoje povređeno dete odvela u bolnicu i slagala da ga je povredio suprug nakon čega ga je policija i uhapsila.

Ubrzo je, međutim, priznala istinu i suprug je pušten iz pritvora, a ona zadržana.

Devojčica je nekoliko dana bila na lečenju u Zagrebu, a potom je nastavila da živi s ocem.

(Telegraf.rs)