Malezija traži pomoć Interpola: Traga za komičarkom zbog "neslane" šale o nestalom avionu na letu MH370

Malezijska policija traži pomoć od Interpola kako bi pronašla komičarku Džoselin Čija koja se nalazi u Sjedinjenim Državama, zbog šale na račun nestalog aviona na letu MH370 Malezijan Erlajnsa.

Ona je pod istragom zbog uvredljivog govora, a u skladu sa zakonima zemlje, objavila je malezijska državna novinska agencija Bernama, prenosi Guardian.

Načelnik policije Akril Sani Abdulah rekao je da će policija zatražiti pomoć od Interpola da otkrije njen pravi identitet, kao i gde se nalazi.

Čija, na čijoj web stranici piše da je poreklom iz Singapura, izazvala je reakcije nakon što je snimak njene šale o rivalstvu između Singapura i Malezije postao viralan na internetu.

Ona je u jednom njujorškom klubu rekla da je Malezija “bacila” Singapur, misleći na odvajanje te ostrvske države od Malezije 1965. godine. Zatim je dodala da Malezijci nisu dolazili godinama jer “avioni ne mogu da lete”.

Kada se neki ljudi u publici nisu nasmejali, zapitala je: “Šta, kad Malezijan Erlanjs nestaje nije smešno, ha, ha?”

Avion MH370 sa 227 putnika i 12 članova posade nestao je sa radara 2014. godine sa radara iznad Indijskog okeana. Snimak je izazvao reakcije i u Singapuru i u Maleziji, a ministri spoljnih poslova obe zemlje osudili su njene komentare.

Čija je za CNN rekla da je njena šala zasnovana na dugotrajnom, prijateljskom rivalstvu Malezije i Singapura kao i da pomenuti nastup za godinu i po izvodila više od stotinu puta, bez ikakvih problema.

(Telegraf.rs)