Meštani Kosjerića već deset dana bez pijaće vode: Obilne padavine i nevreme napravili kolaps

Stanovnici Kosjerića su i dalje bez vode nakon padavina koje su zahvatile tu opštinu. Postavljene su autocisterne iz kojih se meštani snabdevaju vodom, a ispitivanja su u toku.

Nakon obilnih padavina koje su pogodile teritoriju opštine Kosjerić došlo je do zamućenja izvorišta, tako da su meštani skoro već 10 dana bez vode za piće. Snabdevaju se vodom iz cisterni i nadaju da će ovaj njihov problem konačno biti rešen.

Trenutno se Zavodu za javno zdravlje u Užicu vrše tri brza uzorkovanja vode i to od 12. 06. koji je uzet u prepodnevnim časovima, drugi uzorak je uzet juče u popodnevnim časovima i treći jutros i ukoliko rezultati pokažu fizičko – hemijsku ispravnost možemo očekivati da nadležna Sanitarna inspekcija dostavi rešenje o ispravnosti vode i da konačno proglasimo da je voda iz Gradskog vodovoda ispravna za piće – kazao je za RINU predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić.

On je istakao da do okončanja postupka i do dobijanja odobrenja, građanima ostaje na raspolaganju snabdevanje vodom za piće iz autocisterne prema utvrđenom rasporedu i određenim lokacijama.

– Molimo građane za još malo strpljenja u očekivanju konačnog razrešenja nastalog problema – poručio je Đokić.

(Telegraf.rs)