Momirović: Osuđujem odluku Prištine da zaustavi slobodan protok roba

Najoštrije osuđujem odluku Prištine da zaustavi slobodan protok roba i naglašavam da je ovakva odluka potpuno suprotna svim evropskim principima koji podrazumevaju slobodan protok ljudi, roba, usluga i kapitala, ističe ministar trgovine Tomislav Momirović za Telegraf Biznis reagujući na najave Prištine o zabrani uvoza svih roba iz Srbije.

“Vlada privremenih institucija u Prištini već duži period čini sve kako bi ugrozila uspostavaljanje ekonomske stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Vlada Republike Srbije zajedno sa svojim partnerima sa Zapadnog Balkana ulaže sve napore u pokušaju da relaksira i omogući slobodan protok ljudi i roba, a sve sa ciljem napredka i ekonomskog razvoja Republike Srbije, ali i celog regiona. Faktor koji sve to anulira i koji je ponovo stavio oružje na politički sto na Balkanu je Aljbin Kurti. Ovo polako prevazilazi sve političke potencijale koji se ulažu da se problemi prevaziđu na miran način, ali i pored toga mi moramo da sačuvamo mir jer jedino u miru možemo da obezbedimo rast i progres celog regiona”, ističe ministar trgovine Tomislav Momirović.

Podsetimo, Vlada tzv. Kosova odlučila je da robi iz Srbije neće biti dozvoljen ulazak na Kosovo, javlja prištinska KOHA, pozivajući se na svoja saznanja.

Ova odluka usledila je nakon što su danas na teritoriji centralne Srbija uhapšena trojica pripadnika specijalnih jedinica Kosovske policije.

(Telegraf Biznis)