Nije oprala kosu šamponom 3 meseca: "Više nemam perut, kosa mi je svilenkasta i zdrava"

Džesi Paron je influenserka u usponu koja deli na mrežama trikove za lepši izgled. Najviše pratilaca i pregleda prikupila je kada je objavila trik za lepšu i svilenkastu kosu.

Izazvala je pravu revoluciju kad je otkrila zašto nije oprala kosu šamponom tri meseca.

Prestala sam da koristim šampon pre otprilike tri meseca i shvatila da ga nikada više neću kupiti. Nije me briga da li je šampon prirodnog porekla, nije me briga da li je organski. Smatram da šampon nije neophodan, da su preparati za kosu zapravo prevara i da nam nisu potrebni – navela je Džesi u videu na “TikTok” profilu @jessieparaone.

Objasnila je da pere kosu tako što koristi isključivo vodu i tvrdi da su joj svi šamponi koje je ranije koristila stvarali perut i svrab. Navela je da kada se tušira kosu samo propere vodom, a nakon toga je češlja na uobičajen način – od korena do krajeva.

– U roku od tri nedelje, kako nisam koristila šampon i druge preparate, moji problemi su nestali. Neću ponovo da perem kosu šamponom. Moja zdrava kosa je prelepa – govori Džesi.

Ova devojka objašnjava šta će se desiti drugima ako krenu njenim stopama po pitanju izbacivanja šampona iz upotrebe.

Isprva će vam kosa biti prljava, jer je to “navika”, ali će se te masti ukloniti vrlo brzo. Trik je u tome da se ulja koja se skupljaju pri korenu kose pročešljaju i tako prenesu duž cele dlake – prenosi “TheSun.co.uk“.

(Ona.rs)