Ništa od Zvezde: Evo gde prelazi najbolji mladi napadač Superlige

Krčkalo se dugo ko bi mogao da postane novi napadač Crvene zvezde za narednu sezonu. Čini se  da je konačan izbor pao na Žana Filipa Krasoa i da će on biti to dugo čekano rešenje crveno-belih, pa je tako priča o talentovanom momku iz TSC-a skroz pala u drugi plan.

Čini se da je to bilo i sa razlogom. Prema pisanju Sportkluba, Petar Ratkov je dogovorio prelazak u jednu od najboljih sredina za razvoj mladih igrača, ekipu Red Bul Salcburga.

I pored toga što je platežna moć Austrijanaca manja od nekih drugih zainteresovanih klubova, verovatno je to i najbolja opcija imajući u vidu koliko fudbalera je nakon boravka u gradu Mocarta pronašlo fenomenalne angažmane.

Uz to, ekipa je novom titulom obezbedila direktan plasman u Ligu šampiona, što može biti sjajna odskočna daska uz potencijalno redovne utakmice u Bundesligi.

Ratkov je u protekloj sezoni na 40 mečeva postigao 14 golova, od toga 13 u Superligi. Momak koji ima samo 19 godina odigrao je i pet mečeva za selekciju Srbije do 21 godine i postigao jedan pogodak.

Podsećamo, Crvenu zvezdu će ovog leta napustiti Aleksandar Pešić, dok je status Marka Rakonjca i dalje nepoznat, ali je verovatniji povratak u Moskvu nakon isteka pozajmice.

(Telegraf.rs)