Pojavio se snimak hapšenja učenika koji je pucao u školi u Lukavcu, oglasili se i iz policije!

Na društvenim mrežama pojavio se snimak hapšenja učenika G. M. (2009.) koji je upucao uposlenika osnovne škole u Lukavcu. Iz PU Lukavac su se oglasili i potvrdili da je povrijeđeni N.O. zadobio teške tjelesne povrede te da se nad unesrećenim trenutno vrši operativni zahvat.

Učenik je jutros došao u školu naoružan te je tražio uposlenika N.O. u kojeg je pucao u predjelu glave. Ranio ga je u vrat, a ranjeni muškarac se nalazi u teškom stanju.

“Odmah po zaprimanju prijave, izlaskom policijskih službenika PU Lukavac na lice mjesta događaja, zatečeno je dijete za koje se sumnja da je pucalo iz vatrenog oružja, te su zatečeni odbačeno vatreno oružje i dr predmeti. Dijete (starosti nepunih 14 godina) se nalazi pod policijskim nadzorom u prostorijama PU Lukavac, dok se vatreno oružje i ostali odbačeni predmeti obezbjeđuju do otpočinjanja uviđaja. U pucnjavi je povrijeđeno jedno lice, N.O. (1985) iz Lukavca, uposlenik JU OŠ Lukavac grad koje je tom prilikom zadobilo Teške tjelsene povrede konstatovane na Klinici za hirurgiju, a prema trenutnim informacijama povrijeđeni je podvrgnut operativnom zahvatu na Klinici za ORL koja je još u toku”, saopćili su iz PU Lukavac.

Dodali su da osiguravanje mjesta dogašaja vrše policijski službenici PU/PS Lukavac, a uviđaj pod nadzorom dežurnog Tužioca KTTK-a koji se nalazi na licu mjesta izvršiće istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TKa i OKP PU Tuzla.

Poručili su da u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti djece i maloljetnika u krivičnom postupku nisu u mogućnosti dati više informacija.