Predsednik Srbije o aktuelnim dešavanjima na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u Drugom dnevniku Radio-televizije Srbije gde govori o hapšenju pripadnika kosovske policije na teritoriji centralne Srbije, ali i najnovijim dešavanjima na KiM.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Željko Brkić rekao je danas na vanrednoj konferenciji za medije da su trojica kosovskih specijalaca uhapšeni na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije.

– Dana 14. 6. u 12.38 u administrativnom pojasu prema Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija, daleko u dubini centralne Srbije, pripadnici MUP-a, antiterorističke grupe posebne jedinice policije locirali i uhapsili su tri pripadnika takozvane kosovske policije”, rekao je Brkić.

Sva trojica uhapšenih, dodaje, bili su u punoj ratnoj opremi, naoružani sa tri automatske puške, municijom, dži-pi-es uređajima, mapama i drugom opremom.

Ukazao je da su ta trojica pripadnika kosovske policije službenim vozilom marke “dačija daster” došli do alternativnog prelaza Tresava–Batnjik, ostavili vozilo i nastavili peške putnim pravcem Orahovo–Gnjilica gde su locirani u uhapšeni.

– Mesto hapšenja se nalazi u rejonu sela Gnjilica, opština Raška, na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije”, ističe Brkić.

– Republika Srbija je ozbiljna država i pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prelazili, nisu bili blizu administrativne linije, te samim tim nisu prekršili Rezoluciju 1244, kao ni Vojno-tehnički sporazum, niti su preduzeli nijedan protivpravni akt prilikom postupanja prema uhapšenim licima”, naglašava Brkić.

Naveo je i da će policija u saradnji sa nadležnim Tužilaštvom nastaviti dalji rad.

(Telegraf.rs)