Profesor iz Tuzle na podrugljiv način našalio se na račun Ilde Humić, nastala prepirka!

Profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli Vedad Pašić na podrugljiv način se našalio na račun Ilde Humić, potom je nastala prepiraka.

Prepirka između profesora i influenserice nastala je nakon jedne Pašićeve objave na Facebooku na kojoj on na podrugljiv način govori o influenserici.

“Ajd sve, ali ova ‘modna influenserica’ iz Kalesije, ona mi je ipak vrh…’bote led!”, glasio je status na koji je potom reagovala Ilda.

“Nisam godinama ušla na Facebook, ali evo čuda se dešavaju, gospodine Vedade, ova ‘modna influenserka’ iz Kalesije je bila odličan učenik u Medicinskoj školi u Tuzli, predsjednik razreda sve četiri godine, iako sam, eto kako Vi naglašavate iz Kalesije. Koliko sam ja i djeca slična meni diskriminirana direktno ili indiretkno neću ni da pričam jer mi treba dan, to znaju sva djeca koja dolaze iz mjesta poput mene: Živnice, Banovići, Priluk, Puračić itd. Sticajem životnih okolnosti, nemogućnosti roditelja da me finansiraju napustila fakultet da bih se zaposlila 10 ispita pred kraj, bila sam jedan od ako ne i najbolji student na svojoj godini, to što sam sad ‘influenser’ pritom iz Kalesije ne znači da sam nepismeni nehljebar, seljak, osoba bez zanimanja koja parazitira na društvenim mrežama.

Kada se zaletite okarakterisati ljude samo zato što su iz Kalesije ili pak žene provjerite sve činjenice valjda to znate bolje od mene, ipak ste Vi profesor. Žalosno je što u našoj državi i na današnjem vaktu vrijednost čovjeku daje diploma, a ne postupci. Ja se nadam od srca da Vi nećete doživjeti ovako poniženje i apelujem na raju koja čita da ne ostavlja ružne komentare jer to nije ono što ja želim i za šta se ja borim. Svakakve uvrede čitam svakodnevno, ali ovo omalovažavanje s namjerom i odvajanje vremena da bi se meni posvetio status bez ikakvog razloga je u najmanju ruku odvratan”, navela je.

Nakon profesorove objave dobila je veliku podršku, kako svojih pratitelja tako i drugih korisnika društveni mreža, a profesor je potom istakao da je njegova objava bila šala, ali je nastavio s uvredama.

“Šalu na stranu, malo sam se zezao vezano za jednu ‘influensericu’ koja je ‘posjetila Enisa Bešlagića’ pa sam tako prvi i jedini put čuo za nju, te spomenuo i odakle je… Nije bila nikakva generalizacija, svakome ko može čitati, već čakštaviše, vrlo konkretna zajebancija… Međutim, otkako sam se vratio s posla, imao sam šta vidjeti – na stotine reakcija i komentara ljudi koje ne poznajem, a vezano za ovu osobu, koji su se na mene jako naljutili zbog toga što sam se usudio darnuti u njihovu ‘influensericu’ pa sve do prijetnji i spominjanja djeteta… Ništa ja protiv dotične stvarno nemam, svu joj sreću u životu želim, a pogotovo nemam ništa protiv mjesta iz kojeg dolazi… Ali protiv ovog polusvijeta koji je došao kao klasična rulja prosipati svoje mentalne fekalije i frustracije po meni i mojoj porodici, i protiv takvih itekako imam. Vi ste obični beskičmenjaci, hrabri samo kada ste u svome krdu (jer riječ čopor zaslužili niste) istomišljenika te ste apsolutno vrijedni samo svakog prijezira… A sad ću vas svakog pojedinačno da prijavim Facebooku”, naveo je.

Iako je profesor Ildu nazvao “influensericom polupismenog polusvijeta”, ona je dobila veliku podršku ljudi, među njima i obrazovanih. Međutim, profesor je obrisao komentare na objavi te prijavio profile, kako on kaže, zbog uznemiravanja.

.

.

Izvor: Klix