Ranjeni nastavnik iz Lukavca stabilno, ali i dalje je ugrožen: Dva puta su ga oživljavali

Lekari Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli bore se za život nastavnika engleskog jezika N. O. kojeg je jutros u Osnovnoj školi Lukavac Grad teško ranio bivši učenik.

Nastavnik je zadobio jednu prostrelnu ranu, a lekari su ga dosad dva puta reanimirali.

Maloletni bivši učenik Osnovne škole Lukavac Grad jutros je u prostorijama škole ispalio nekoliko hitaca u pravcu nastavnika.

Njega je jedan hitac pogodio napravivši prostrelnu ranu, a nedugo nakon događaja on je hitno prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gde je podvrgnut operativnom zahvatu, prenosi Klix.ba.

“Jutros iza devet sati u našu ustanovu je dovezen 38-godišnji muškarac s povredama vrata nanesenim vatrenim oružjem. Pacijent je odmah po prijemu reanimiran, obavljene su neophodne minimalne dijagnostičke procedure pre ulaska u operacionu salu i podvrgavanja hitnom zahvatu, koji je obavljen na Klinici za bolesti uha, grla i nosa te Hirurgije vrata i glave”, kazao je pomoćnik direktora za medicinske poslove UKC-a Tuzla Igor Hudić.

Operativni zahvat tokom kojeg je izvršeno još jedno reanimiranje pacijenta je završen u 12:30 sati.

“Zahvat je obavljen uspešno, a pacijent je nakon dodatnih dijagnostičkih procedura i obrade prebačen u Jedinicu intenzivnog liječenja klinike za anesteziologiju i reanimatologiju. Prema poslednjim informacijama on je stabilan, ali je i dalje životno ugrožen”, precizirao je Hudić.

Kako je rekao, pacijent je zadobio takvu prostrelnu povredu koja sa sobom i u narednom periodu nosi rizike od letalnog ishoda.

S druge strane, napadač, odnosno maloletnik koji još uvek nema navršenih 14 godina se nalazi pod nadzorom policije.

(Telegraf.rs)