Srpska Kapadokija nadomak Beograda: Letenje balonom je atrakcija koju ne smete da propustite

Kada neko spomene Kapadokiju, većini ljudi prvo na pamet padne Turska i prizor bezbroj šarenih balona kako “plove” nebom.

Let balonom u Kapadokiji jedan je od najboljih doživljaja koji možete da iskusite u ovoj zemlji, ali šta ako vam kažemo da za ovo iskustvo ne morate da idete u daleku Tursku?

Na svega 45 minuta od Beograda nikla je prava turistička atrakcija, koja je poznata i kao “srpska Kapadokija”.

Opština Inđija odlučila je da razvije turizam u ne tako posećenoj oblasti, te su se dosetili da na malom rečnom ostrvu svojim posetiocima ponude doživljaj iz snova.

Od 3. juna, pa sve do septembra, kada su vremenski uslovi povoljni, a priroda u ovom delu Srbije najlepša, sa Krčedinske ade moći ćete da letite balonom na vreo vazduh.

S obzirom na to da je Krčedinska ada rečno ostrvo, do nje možete doći jedino vodenim putem. Ali ni o tome ne treba da brinete, jer postoji organizovan prevoz od hotela Monogram river (nekadašnji hotel Božić) smeštenog na obali Dunava kod Beške. Cena povratne karte za prevoz Dunavom iznosi 500,00 dinara po osobi.

Postoji čak sedam balona koji primaju 20 putnika, ali i pet manjih koji su idealni za porodice, te će zajedno sa svojim roditeljima moći da lete i oni stariji od pet godina.

Ovo jedinstveno iskustvo možete iskusiti utorkom, sredom, subotom i nedeljom od 19 časova.

Turisti će pored fotografisanja, info centra, kafića moći da uživaju u prelepim pejzažima, prirodi i životinjama koje se na ovom delu nalaze.

Informacije o prodaji karata za letenje balonima pogledajte na stranici prodaja karata.

(Ona.rs)