"Svekrvin trik spasio mi je kožu posle opekotina od sunca za samo pola sata"

Izlazak na sunce bez nanošenja zaštitnog faktora gotovo uvek rezultuje pojavom opekotina.

Sredstvo sa zaštitnim faktorom neophodno je naneti i kad je napolju oblačno, jer zraci sunca “probijaju” oblake i neosetno “prže” kožu.

Sindi Alen – Stjuart je nanela sredstvo za sunčanje pre nego što će otići na plažu, ali je ipak izgorela. Ona, naime, ima izuzetno osetljivu kožu, u šta se uverila kad se vratila sa plaže kući – njena leđa bila su crvena i upaljena.

Umesto drugih tretmana za lečenje opekotina od sunca, poslušala je svekrvu koja joj je posavetovala da koristi penu za brijanje sa mentolom, prenosi The Sun.

Nanesite penu za brijanje na opekotine od sunca i ostavite da odstoji tako pola sata – napisala je Sindi na društvenoj mreži “Facebook”.

– Pena će početi da izvlači temperaturu iz kože. Nemojte se zabrinuti ako koža počne da vas svrbi; upravo na taj način pena za brijanje deluje na upaljenoj koži. I kad osetite da vam je hladno na opečenom delu kože, to je takođe dobar znak. Mentol iz pene za brijanje rashlađuje kožu i spušta temperaturu. Ukoliko opekotine budu prisutne i sutradan, slobodno ponovite postupak.

Sindi podseća da ovaj trik ne bi trebalo primenjivati umesto nanošenja kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom.

– Sredstvo za sunčanje je neophodno, a ovaj trik sa penom iskoristite ako se desi da izgorite na suncu. Nekad sam koristila gel od aloje, ali trik sa penom koji mi je otkrila svekrva se pokazao efikasnijim – otkriva Sindi i dodaje:

– Nemojte ostajati predugo na suncu. Previše sunčanja kože da isprovocira rak kože.

(Telegraf.rs)