Tatjana pati od hroničnog bolnog sindroma, probala sve terapije, ne zna ni uzrok: Strana klinika joj dala nadu

Tatjani Đurović je 2011. godine urađena operacija interhemilamineoctomia L5-S1 l.dex nakon syndroma caudae equinae G83.4, a bez poboljšanja bolnog stanja.

Nakon operacije probala je sve terapije bola dostupne u Srbiji, koristila terapiju u vidu analgetika, kortikosteroida, terapije za neuropatsku bol, antidepresive i fizikalnu terapiju u više različitih ustanova. Više puta bila je hospitalizovana uz ispitivanja na uzrok bola.

Usled hroničnog bolnog sindroma i nereagovanja na medikamentnu terapiju, u dva navrata 2021. godine pokušana je epiduroliza FORA B kateterom u KBC Dragiša Mišović u Beogradu, koja je dala samo privremeno poboljšanje simptoma.

Postavljene dijagnoze su M51.1 “Prolapsus disci intervertebralis lumbalis et disci interverterbralis aliorum cum radiculopathia” (Ispadanje, tj. prolaps, slabinskog i drugih međupršljenskih diskusa sa oboljenjem korena živca, takozvanom radikulopatijom) , M51.3 Degeneratio disci intervertebralis alia, specificata” (druga označena degenerativna promena međupršljenskog diskusa) kao i G55.1 “Compressio radicum et plexuum nervorum ad disordines disci intervertebralis” (Pritisak na korene i spletove živaca kod poremećaja međupršljenskog diska).

Predložen je neurohirurški zahvat, ali nijedan od neurohirurga koje je posetila u Srbiji nije ponudio rešenje. Jedino rešenje je dekompresija nervnih korenova, distrakcija i implantacija dve proteze u lumbalnom delu kičme na nivou L4-S1 ventralnim pristupom.

Stručni tim specijalista jedne klinike u inostranstvu je pregledao medicinsku dokumentaciju i prihvatio operativno zbrinjavanje u najkraćem roku, ističu iz Humanitarne fondacije “Pokreni život”.

Iznos lečenja prevazilazi finansijske mogućnosti porodice. Pored troškova lečenja sredstva su potrebna i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja, fizioterapije, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, suplemente i ortopedska pomagala.

Pomozimo Tatjani Đurović da ode na operaciju kičme!

SMS porukom 167 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001681459-60

Uplatom na devizni račun: 160-6000001715019-66

IBAN: RS35160600000171501966

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

(Telegraf.rs)