Tinejdžera tukli pesnicama, nogama i kaišem u Smederevu: Jednom uhapšenom određen pritvor

Prema osumnjičenom M.G. (18) na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na oštećenog, svedoke i saizvršioce.

Naime, iz za sada još u potpunosti nerazjašnjenih razloga, pre 4 dana u večernjim satima, na javnom mestu u centru Smedereva, osumnjičeni i još dva maloletna lica su maloletnom oštećenom starom 17 godina naneli telesne povrede na taj način što su mu najpre zadali dva udarca u predelu noge i leđa, nakon čega je oštećeni pokušao da pobegne, da bi mu potom, kada su ga sustigli, zadali i više udaraca nogama i rukama po glavi i telu, kao i više udaraca kaišem po glavi i leđima, usled čega je maloletni oštećen najpre zbrinut u urgentno-prijemnom bloku Opšte bolnice u Smederevu, da bi potom na dalji tretman bio upućen na Univerzitetsku dečiju kliniku u Beogradu. U narednom periodu se očekuje izveštaj o stepenu i vrsti telesnih povreda koje je maloletni oštećeni zadobio navedenom prilikom.

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenom najpre određeno zadržavanje a potom je predloženo i određivanje pritvora.

Krivično delo nasilničko ponašanje čini svako ko grubim vređanjem ili zlostavljanjem drugog, vršenjem nasilja prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnimponašanjem značajnije ugrožava spokojstvo građana ili teže remeti javni red i mir, a za osnovni oblik krivičnog dela zaprećena je kazna zatvora do tri godine.

(Telegraf.rs)