Tramp danas slavi rođendan, iako mu preti 400 godina robije

Uprkos tome što mu preti kazna do 400 godina zatvora, biši američki predsednik Donald Tramp, koji danas puni 77 godina, kaže da će imati “lep” i “divan” rođendan.

Tramp je rođen 14. juna 1946. i danas puni 77 godina. Njegov rođendan dolazi samo dan nakon što je optužen pred sudom u Majamiju zbog optužbi za pogrešno rukovanje poverljivim dokumentima. Tramp se u utorak izjasnio da nije kriv po 37 optužbi koje je Ministarstvo pravde podiglo protiv njega.

Loše vesti nisu sprečile neke pristalice da mu tokom celog dana upućuju najbolje želje: prvo, kada je svratio u “Versaj”, kubanski restoran u Majamiju, i još jednom kada je držao govor posle optužbe, u Bedminsteru, Nju Džersi.

Njegove pristalice počele su da pevaju improvizovanu rođendansku pesmu u restoranu, preneo je “Semafor”.

A usred Trampovog govora u utorak uveče, neki od njegovih pristalica su mu uzvikivali rođendanske želje kada je zastao da popije vodu.

“Hvala! Srećan rođendan, sjajan rođendan”, rekao je Tramp. “Lep rođendan, zar ne?”

Njegove pristalice su tada počele da mu pevaju rođendansku pesmu.

“Bio sam sa Erikom i Larom, i decom”, rekao je Tramp i dodao da mu je unuk čestitao rođendan.

“Rekao sam: ‘O, super, upravo sam optužen za — oni žele otprilike 400 godina.”

Tramp i njegov pomoćnik, Volt Nauta, su imenovani u optužnici koja je otkrivena u petak u kojoj su optuženi za pogrešno rukovanje strogo poverljivim informacijama. Tramp se suočava sa 37 optužbi, uključujući 31 po Zakonu o špijunaži.

Tramp bi mogao da se suoči sa 400 godina zatvora ako dobije maksimalnu kaznu za svaku optužbu.

(telegraf.rs)