Trojica prijatelja igraju vrsni beogradski glumci: Predstava "Art – komedija u belom" u Ateljeu 212

“Art – komedija u belom” govori o trojici prijatelja koji su vremenom otišli različitim životnim putevima i izgradili različite sisteme vrednosti, ali ipak nisu prestali da se druže. Tako je sve dok jedan od njih trojice ne kupi sliku čuvenog autora, kojoj drugi odriče bilo kakvu umetničku vrednost. Ta slika, kupljena po basnoslovnoj ceni, postaće uzrok žučnih prepirki i rasprava, u kojima tri prijatelja preispituju i iskrenost dotadašnjih postupaka i ukupan međusobni odnos.

Trojica prijatelja, koje igraju vrsni beogradski glumci, kroz svoje uobičajene susrete i razgovore otkrivaju probleme prijateljstva, komunikacije i doživljaja stvarnosti savremenog čoveka, kao i svoje lične, velike drame i zablude.

Britak, duhovit i oštar, sočnog dijaloga i neverovatno dobro napisanih pauza.

Mnogi pozorišni kritičari i teoretičari pokušavaju da otkriju „tajnu“ uspeha Arta.

Početnu situaciju komada smatraju dostojnom modernog Molijera, Jasminu Rezu upoređuju sa Pinterom, Nilom Sajmonom, Majklom Frejnom, a Art se nezvanično smatra Mišolovkom našeg doba.

Glumci Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić i Branislav Zeremski ponovo su udružili snage u Ateljeu 212 i obnovili predstavu “Art”. Dvadeset dve godine nakon tadašnje beogradske premijere, trojica dramskih umetnika izvela je ponovo čuveni komad 31.01.2020. na sceni “Mira Trailović” koji se igra sve do sada.

Predstava će biti odigrana 17. juna u 20 časova u Ateljeu 212.

(Telegraf.rs)