U Rusiji otkriven spomenik Miloševiću, sin ga citirao: “Bitku smo izgubili, ali rat…”

Marko Milošević nije se pojavljivao u javnosti otkad je, nakon pada režima svog oca, pobjegao u Rusiju. Tada je bio optužen zbog sumnji za sudjelovanje u organiziranom kriminalu – U Moskvi je dobio politički azil, a u Srbiji je za njim na snazi Interpolova potjernica

Marko Milošević, sin bivšeg predsjednika Srbije i ratnog zločinca Slobodana Miloševića, pojavio se u javnosti prvi put nakon 2019. godine i sahrane svoje majke Mirjane Mire Marković.

Snimljen je u Moskvi na otkrivanju spomenika svom ocu, u društvu Aleksandra Zaldastanova zvanog Kirurg, bliskog suradnika i prijatelja Vladimira Putina i vođe opskurne motociklističke grupe Noćni vukovi, prenosi Index.

Na snimku koji traje nešto manje od 50 sekundi Zaldastanov najavljuje Miloševića, koji se potom obraća okupljenima ponavljajući riječi svog oca koje su upisane na spomeniku.

“Kao što je ovdje na tabli napisano, mi smo, nažalost, bili proba onoga se dogodilo s Rusijom i što se sada događa u Ukrajini. Jugoslovenski ratovi su to isto, samo je sada u Ukrajini / ubrzana varijanta. Mi smo, nažalost, bitku izgubili, ali rat, nadam se, nismo. Na našim greškama i na našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i pobijedit ćemo! Za pobjedu”, rekao je Milošević, stojeći ispred srpske zastave, nakon čega je jedan od okupljenih uzviknuo: “Srbina čuva slava!”

Marko Milošević nije se pojavljivao u javnosti otkad je, nakon pada režima svog oca, pobjegao u Rusiju. Tada je bio optužen zbog sumnji za sudjelovanje u organiziranom kriminalu. 10. oktobra, dva dana nakon pada režima, napustio je Srbiju i preko Pekinga otišao u Moskvu gdje je dobio politički azil.

Od tada je živio u potpunoj ilegali, a o njemu su u Srbiju tek povremeno stizale informacije. Pričalo se da vodi unosan biznis u Moskvi i da se ponovo oženio. U Srbiji je za njim na snazi Interpolova potjernica.

Spomenik Slobodanu Miloševiću visok dva metra napravio je srpski kipar Dragan Radenović, član Ruske akademije umjetnosti.