Uhapšen maloljetnik koji je upucao nastavnika u školi!

U Osnovnoj školi “Lukavac Grad” u utorak u jutarnjim satima došlo je do upotrebe vatrenog oružja prilikom čega je jedna osoba zadobila prostjelne rane i nalazi se u životnoj opasnosti.

Kako nezvanično sazanjemo jedan od bivših učenika koji je zbog neprimjerenog vladanja bio premješten u drugu školu ispalio je više hitaca iz vatrenog oružja u uposlenika škole i njemu se ljekari bore za život.

Sslužbanici PU Lukavac lišili su slobode jednu osobu u vezi s ovim događajem. Na terenu su sve Hitne službe Grada Lukavaca kao i OKP PU Lukavac, a o ovom nemilom događaju obaviješten je i dežurni tužilac Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Još nije potvrđeno o kome se tačno radi, s obzirom da je prema nekim informacijama upucan pedagog, a prema drugim nastavnik.

Kako nam je zvanično potvrđeno iz UKC-a Tuzla, pacijent incijala O.N. hospitaliziran je zbog ustrelne povrede vrata. Trenutno je u toku operativni zahvat.

Ovu informaciju na svom Facebook profilu je potvrdio i gradonačelnik Lukavca Edin Delić.

“Nema povrijeđene djece u pucnjavi koja se dogodila u školi. Molim sve roditelje da ne paniče. Počinilac je maloljetna osoba koja je odmah lišena slobode” – napisao je Delić.

Također, oružje kojim je počinio napad je pronađeno.

Nezvanično saznajemo da je riječ o učeniku koji je zbog prilično lošeg vladanja izmješten iz jedne u drugu osnovnu školu.

Iz policije još uvijek nisu iznosili detalje slučaja, navodeći da se operativne informacije prikupljaju sa terena.