Uživo Vanredna konferencija za novinare Ministarstva unutrašnjih poslova

Vanredna konferencija za novinare Ministarstva unutrašnjih poslova održava se u Palati “Srbija”.

Podsetimo, pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su danas, na teritoriji centralne Srbije trojicu do zuba naoružanih kosovskih specijalaca.

Privedeni su Rifat Zeka, Bećir Sefa, Mustafa Šem. Osim oružja, kod njih je pronađena i oprema za osmatranje, radio veze, kao i mape.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je u reonu sela Gnjilica u opštini Raška, duboko na teritoriji centralne Srbije, antiteroristička jedinica srpske Žandarmerije locirala i uhapsila trojicu pripadnika specijalne policije tzv. Kosova, R. Z, B. S. i M. Š. koji su bili do zuba naoružani.

– Ova teroristička banda je uhapšena danas u 12.38 min duboko na teritoriji centralne Srbije. Želim da napomenem da pripadnici naše policije nogom nisu kročili na teritoriju KiM i nisu prekršili ni rezoluciju 1244 niti vojnotehnički sporazum jer nisu prešli administrativnu liniju – rekao je Petković na vanrednoj konferenciji za medije.

Dodao je da su međunarodne sporazume prekršili pripadnici kosovske policije koje je Petković nazvao teroristima i dodao da je Beograd spreman da se otvori međunarodna istraga ko je prešao administrativnu liniju.

(Telegraf.rs)