Uživo Vanredno obraćanje Petra Petkovića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održava danas vanrednu konferenciju za medije u pres sali Vlade Srbije.

– Terorostička banda je uhapšena u centralnoj Srbiji u rejonu sela Gnjilica, opština Raška. Pripadnici naše policije nogom nisu kročili na teritoriju KiM. Srpska policija ni milimetar nije prešla preko administrativne linije. Lažni ministar Svečlja govori kako su oni kidnapovani, Nisu. Šta oni traže sa dugim cevima, sa mapama, sa drugom opremom, duboko na teritoriji cnetralne Srbije i to u šumi, Šta oni traže? – navodi Petković.

Kako je Petković rekao na jučerašnjoj konferenciji za novinare, po Kurtijevom nalogu je u centru severnog dela Kosovske Mitrovice uhapšen Milun Milenković Lune, iako za to ni on ni ministar unutrašnjih poslova privemenih institucija u Prištini Dželjalj Svečlja nemaju niti su pokazali dokaze.

Petković je izjavio da je jučerašnjom akcijom premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pokazao da je zainteresovan isključivo za sukobe i rat na KiM.

Luneta je mesecima jurila Kosovska policija jer je borac za srpske interese i prava Srba na KiM. Uhapisli su ga u podne u centru u fizerskom salonu koji je bio opkoljen sa osam blindiranih vozila Kosovske policije. Tokom hapšenja, Kurti je napravio opsadno stanje, veliki broj oklopnih vozila je ušao u severni deo Mitrovice iz južnog, kao i pripadnika ROSU, koji su bacali suzavac na građane Severne Mitrovice i nišanili slučajne prolaznike – rekao je Petković.

(Telegraf.rs)