Xbox Series S će biti dostupan u crnoj boji i sa 1 TB skladišnog prostora

U eri digitalnih igara, prostor za skladištenje podataka na gejming konzolama postaje sve važniji faktor za korisnike. Xbox Series S, poznat kao konzola sa najboljim odnosom cene i kvaliteta, uskoro će dobiti nadogradnju koja će rešiti problem nedostatka memorije.

Microsoft je najavio novu verziju ove konzole, koja će imati 1TB SSD memorije, što je duplo više u odnosu na originalnu konzolu.

Ova novost je objavljena na nedavnom Xbox Games Showcase-u, gde je Microsoft predstavio niz novih video igara, ali i ovu unapređenu verziju Xbox Series S konzole. Novi Xbox Series S ne samo da će imati veći kapacitet memorije, već će biti dostupan i u crnoj boji, što je značajna promena u odnosu na standardnu belu konzolu.

Unapređenja koja donosi novi Xbox Series S čine ga sličnijim svom skupljem bratu – Xbox Series X, kako po pitanju boje, tako i po pitanju kapaciteta memorije. Zbog ovih unapređenja, cena nove verzije Xbox Series S će biti nešto veća, tačnije 349,99 eura.

U poređenju sa originalnom verzijom koja košta 299,99 eura, ova cena predstavlja razumnu nadoknadu za dodatni prostor za skladištenje.

Novi Xbox Series S će biti dostupan za kupovinu od 1. septembra.

(Telegraf.rs)