Admir Arnautović Šmrk izlazi na slobodu!

Admiru Arnautoviću Šmrku nije produžen pritvor i nakon devet mjeseci bi mogao napustiti pritvorsku jedinicu u Vojkovićima.

Njemu pritvor može najdalje trajati do 20. juna 2023., što je za 5 dana.

On će napustiti pritvor u narednim danima s obzirom da nije podignuta optužnica u zakonskom roku od devet mjeseci koliko je vremena proveo u pritvoru.

Kako piše Klix, Arnautović će i dalje imati status osumnjičenog, ali će mu biti izrečene mjere zabrane o čemu će se očitovati sud u narednim danima.

On je osumnjičen za organizovani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda.

“U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni, djelujući kao organizator međunarodne organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga ‘kokain’, ‘spid’ i ‘marihuana’ sa područja zemlja EU, Zapadnog Balkana, kao i prekookeanskih zemlja, te nakon organizovanog i izvršenog krijumčarenja opojnu drogu skladištio i za veće ugovorene novčane iznose prodavao na ilegalnom narko-tržištu te na navedeni način sticao protivpravnu imovinsku korist u velikim iznosima”, naveli su ranije iz Tužilaštva BiH.