Amber Herd isplatila Džoniju odštetu, on vrtoglavu cifru podelio na 5 delova: Završeno suđenje decenije

Glumac Džoni Dep i njegova bivša supruga Amber Herd podigli su svet na noge kada su zakoračili u sudnicu, a ceo postupak bio je propraćen do detalja.

Naime, Džoni je podneo tužbu protiv Heard zbog teksta koji je napisala za Washington Postu u decembru 2018. godine, optužujući je za klevetu. Ona je u pomenutom tekstu opisala sebe kao žrtvu porodičnog nasilja.

Amber je odmah ponela protivtužbu tražeći 100 miliona dolara.

Sudija je na kraju presudio da Amber bivšem suprugu trebalo da plati 10 miliona dolara odštete, a Dep njoj dva miliona dolara. Advokati para postigli su dogovor prema kojem će Heardino osiguravajuće društvo Depu platiti milion dolara da okonča ovaj slučaj, piše Daily Mail, a glumica je to i uradila.

Mnogi se sećaju da je Dep rekao kako će novac dobijen od presude dati u humanitarne svrhe, što je i uradio.

On je odabrao pet organizacija kojima će dati po 200.000 dolara, prenosi Daily Mail.

Među njima je i “Make a Film”, s kojima je ranije sarađivao, a koji ispunjavaju želje teško obolelim mališanima tako što ih upoznaju s omiljenim glumcima, ali i drugim javnim ličnostima.

Drugi deo novca ide u ruke ljudima iz “The Painted Turtle”, organizaciji koju je osnovao Pol Njuman, a koja deci s hroničnim, teškim oboljenjima pruža iskustvo kampovanja. Jedna od organizacija koja će takođe dobiti novac je “Red Feather”, koja radi s domorodačkim zajednicama na stvaranju stambenih rešenja.

Još jedna “tura” od 200.000 dolara ide i neprofitnoj organizaciji Marlona Branda koja finansira očuvanje, istraživanja i obrazovne programe za lokalne škole, kao i “Amazonia Fund Alliance-u”, grupi kompanija istog tipa koncentrisanih na zajednice širom Amazonije.

(Telegraf.rs)