Bajern žestoko kažnjen zbog nepoštovanja propisa o minimalnoj zaradi

Poreska uprava u Minhenu kaznila je danas fudbalski klub Bajern sa 200.000 evra zbog neisplaćivanja zakonom regulisanih minimalnih plata u svom trening centru, u periodu od novembra 2016. do novembra 2021. godine, prenosi Bild.

Bajern će morati da plati i 45.500 evra na ime socijalnih doprinosa i kaznenih penala.

Poreska uprava u Minhenu izdala je jutros nalog da sa računa Bajerna bude skinuto 200.000 evra. Klub je sarađivao sa nama, postupak je zatvoren. Slučaj je za nas završen – rekao je portparol poreske uprave u Minhenu Tomas Majster.

On je istakao da je tokom istrage utvrđeno da Bajern nije isplaćivao minimalne plate u omladinskoj akademiji i da su zaposleni radili više nego što je ugovorom dogovoreno.

Iz Bajerna su naveli da su godinu dana pre početka postupka preduzeli strukturne mere, “kako bi se u budućnosti izbegle plate ispod propisanog minimalca”.

Bajern nikada nije nameravao da liši svoje radnike dogovorene plate –  navodi se u saopštenju Bajerna i dodaje se da će klub traženi iznos da plati poreskim organima.

Za Bajern je ova sezona bila u najmanju ruku turbulentna. Titula je osvojena tek u poslednjem kolu, posle neviđene drame. Pored svega toga, klub se na saradnji ranije zahvalio treneru Julijanu Nagelsmanu, a nakon poslednjeg kola bez posla su ostali i prvi operativci Bavaraca, Hasan Salihamidžić i Oliver Kan.

(Telegraf.rs/Tanjug)