Bolje zdravstveno stanje nastavnika Osmanovića: Svjestan je i sam diše

Nastavnik engleskog jezika i pomoćnik direktora Osnovne škole Lukavac Grad Nedim Osmanović, kojeg je jučer ranio bivši učenik, se oporavlja u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, a ljekari su mu sinoć isključili respirator.

Nakon pucnjave, Osmanović je kao teško ranjen jučer podvrgnut hitnom operativnom zahvatu u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje su ga ljekari dva puta oživljavali.

On se danas oporavlja u tuzlanskoj bolnici, tačnije u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju, potvrđeno je za Klix.

“Pacijent je sinoć otpojen sa mehaničke ventilacije. Stanje je i dalje izuzetno teško, ali je on trenutno stabilan i svjestan. Po medicinskoj proceduri danas će biti podvrgnut daljoj dijagnostici”, kazala je za Klix glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić – Mujedinović.

S druge strane, bivši učenik Osnovne škole Lukavac Grad G. M. koji još uvijek nema navršenih 14 godina, iz policije je prebačen na odjeljenje psihijatrije gdje će biti podvrgnut daljim vještačenjima. Njegovog oca policija je jučer uhapsila, nakon što su pretresli njihovu porodičnu kuću.