Danas dženaza sinu Enesa Begovića: Uskoro je trebalo da postane otac, pjevač se godinama borio za njega!

Sin pjevača Enesa Begovića, Armin preminuo je prije dva dana, u Kliničkom Centru Univerziteta Sarajevo.

Naime, Armin je izgubio bitku života u 30. godini, a u tom trenutku bio je okružen najbližima koji su duboko potreseni nenadoknadivim gubitkom.

Dženaza mladom Arminu će se održati danas, u 14:30 sati na Gradskom groblju Bare u Sarajevu.

Armin je živio u Sarajevu i bio je zaposlen u Ministarstvu vanjskih poslova BiH. Ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković oglasio se na Tviteru povodom ovog tragičnog gubitka.

– Duboko ožalošćeni obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naš dragi Armin Enes Begović preselio na Ahiret u utorak, 13. juna 2023. godine, u 30. godini života. Dženaza će se obaviti u četvrtak, 15. juna 2023. godine u 14 30 sati na Gradskom groblju Bare. Ožalošćeni: supruga Almina, otac Enes, majka Azemina, sestra Arijana, zet Haris, nana Zibija i ostala mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije. Tevhid će se proučiti istog dana u 14:30 sati u kući žalosti – stoji u saopštenju porodice na umrlici mladog Begovića.

Podsjećanja radi, Armin Begović je preminuo u 30. godini, i za koji dan je trebalo da postane otac. Živio je u Sarajevu, a radio je u Ministarstvu spoljašnjih poslova BiH.

Pjevačev sin od rođenja je imao autoimuno oboljenje sa kojim se borio godinama, a najveću ulogu u toj, nekad i svakodnevnoj, borbi za zdravlje, imao je upravo Enes koji je sa sinom obišao mnoge klinike i doktore.

Lijek su našli prije nekoliko godina, pa je Armin svaki mjesec primao skupe injekcije koje su stabilizovale njegovo trenutno stanje.

No, autoimunološke bolesti se ne opisuju uzalud kao podmukle jer one znaju uraditi upravo ovo što se desilo Enesovom sinu. Primire se, a onda i najobičnija upala grla zna da izazove haos u organizmu koji rezultira, nažalost, smrću.

Kako je izvor blizak porodici pjevača ispričao, Armin se liječio i u Turskoj, a sve je bilo jako teško jer je bila u pitanju autoimuna bolest kostiju.

– Teško je sve ovo. Bolovao je prije nekoliko godina, ne mogu da tvrdim, ali sam čuo da je bila u pitanju autoimuna bolest kostiju. Porodica je to teško podnijela, ali nisu posustajali. Držali su se zajedno i sve činili da Armin ozdravi. Navodno je bio na liječenju u Turskoj, tačnije u Istanbulu na jednoj klinici. Dato je na desetine hiljada eura da ozdravi – navodi izvor za “Kurir” i dodao:

– Tada je višemjesečno liječenje uspješno završeno. Armin se oporavio, zaposlio, oženio. Njegova supruga je trudna, samo što se ne porodi. Tuga, nije dočekao da uzme svoje dijete u naručje. Ovo je veliki šok za sve. Enes gotovo i da ne govori, nema snage, tuga ga je slomila – završava izvor.

.

.

.

.

(Telegraf.rs)