Detalji pucnjave u Gradačcu: U mljekari pucnjava između zaštitara. Ranjen Asim, povrijeđen Zdenko

Još jedna nemila scena dogodila se u Gradačcu u kojoj je jedno lice teško povrijeđeno, dok drugo lakše. U pucnjavi su učestvovala dva zaštitara sigurnosnih agencija Sword Security i Sec One security piše Crna-Hronika.

Cijela tragedija izazvana je u jednom poslovnom objektu, tačnije u mljekari na području grada Gradačac u kasnim večernjim satima oko 22:35h. Agencija koja štiti mljekaru je Sword Security a dok drugi zaštitar je član kompanije bivši Securitas odnosno Sec One.

“Zaštitar i radnik su ušli u objekat mljekare “Dukat Lactalis” i počeli se ponašati kao da je njihova. Počeli glumiti neku silu. Pravi zaštitar im je prišao i rekao im da napuste objekat ali oni su to odbili.

Počeli su glumiti silu i udare tu, pravog zaštitara kojem je pukao nos. I čovjek je vidio da su obojica krenuli na njega, i u samoodbrani izvadi pištolj i puca tom opasnom zaštitaru u nogu. Rani ga. Došla je i policija i hitna. ” – izjavio je očevidac za portal Crna-Hronika.

Nezvanično saznajemo ranjen je zaštitar pod imenom Asim Štulanović koji je završio na UKC Tuzla. U ovom obračunu učestvovalo je i lice Mustafa Junić koji je jedan od aktera cijelog nemilog događaja. Razlog obračuna jeste neraščišćeni poslovi između Mustafe i Zdenka.

Zaštitar agencije Sword Security Zdenko Baković obavijestio je policijske službenike da je ranio jednu osobu na radnom mjestu piše Crna-Hronika.

Zdenko, Asim i Mustafa

Informaciju o nemilom događaju potvrdio je i MUP Tuzlanskog kantona.

Portparol MUP-a TK Adnana Sprečić je potvrdila pucnjavu koja se desila sinoć u 22:35 sati.

„Sinoć 14.06. oko 22:35 sati PS Gradačac prijavio je lice Z.B. (1960) iz Gradačca da su ga napala fizički njemu poznata lica A.Š. (1987) i M.K. (1988) te da je on upotrebio vatreno oružje prema licu A.Š. kojeg je tom prilikom povredio.

Odmah po primanju prijave, na lice mjesta su upućeni policijski službenici PS Gradačac, služba hitne medicinske pomoći, a ranjeno lice prevezeno je na UKC Tuzla gdje mu je na klinici za hirurgiju ukazana medicinska pomoć i konstatovana teška tjelesna povreda te je dalje upućen na kliniku za ortopediju.

Međutim, on je dobio dalje liječenje i hospitalizaciju“, rekla je Sprečić.