Elvira Rahić, kuma porodice Begović u suzama pred dženazu: Vidjela sam, umro je i on sa svojim sinom…

Pjevačica Elvira Rahić, kuma porodice Begović, sa suzama i knedlom u grlu govorila je nekoliko sati prije dženaze mladog Armina Begovića, sina legendarnog pjevača Enesa Begovića.

Kako kaže, ona je sinoć doputovala u Sarajevo, kako bi danas bila uz svoje kumove.

– Stigla sam sinoć u Sarajevo… Evo sad idem prema Enesovoj kući, bila sam i sinoć tamo… – počinje, pa pravi tešku pauzu potresena Elvira.

– Ja sam videla u mom kumu da je i on umro sa svojim sinom… I njegova supruga, i od Armina supruga…. To dete je bilo stub mnogih porodica, ko god da je bio u njegovoj blizini osetio je tu njegovu pozitivnost – rekla nam je ona, a onda se rasplakala.

– Mnogo ljudi priča kojekakve gluposti. U pitanju je bolest gde se detetu vratilo nešto od ranije. Ne znam ima li taj koji to govori srca da priča bilo kakve dezinformaciju o tom detetu. Veliki gubitak za sve, ali Bog ga je uzeo sebi i on je iznad svega – rekla nam je Elvira.

Upitali smo je i kako je Arminova supruga Almina Gadžo Begović, koja je u drugom stanju.

– Ona se dobro oseća… Mi smo svaki dan čekali da se porodi – kazala nam je Elvira, naglasivši da to u svakom momentu može da se desi.

Podsetimo, Armin je preminuo 13. juna u Kliničkom Centru Univerziteta Sarajevo. Radio je u Ministarstvu spoljnih poslova BiH.

Sahrana Armina Begović biće obavljena u Sarajevu, na Gradskom groblju Bare, u 14:30 časova.

Izvor: Telegraf.rs