Enes dao na desetine hiljada eura da izliječi sina: Vodio Armina u bolnicu u Tursku, bolest se vratila…

Kao što je izjavio Enesov menadžer, Armin Begović je prije nekoliko godina bio bolestan, u pitanju je autoimuna bolest koja mu se vratila

Sin Enesa Begovića. Armin, koji je preminuo u utorak u 30. godini poslije četiri dana borbe s bakterijom, bit će sahranjen sutra u Sarajevu.

On je, kako nezvanično saznaje Kurir, izgubio bitku s bakterijom koja mu je napala organizan. Armin je u subotu primljen u bolnicu u teškom stanju, i nažalost, nije uspio da dobije tešku bitku.

Kao što je izjavio Enesov menadžer, Armin Begović je prije nekoliko godina bio bolestan, u pitanju je autoimuna bolest koja mu se vratila.

Bosanski pjevač je tada dao sve da izliječi svog sina, navodi izvor koji kaže da je Armin na liječenju bio i Turskoj.

– Teško je sve ovo. Bolovao je prije nekoliko godina, ne mogu da tvrdim, ali sam čuo da je bila u pitanju autoimuna bolest kostiju. Porodica je to teško podnijela, ali nisu posustajali. Držali su se zajedno i sve činili da Armin ozdravi. Navodno je bio na liječenju u Turskoj, tačnije u Istanbulu u jednoj klinici. Dato je na desetine hiljada eura da ozdravi – navodi izvor Kurira i dodaje.

– Tada je višemjesečno liječenje uspješno završeno. Armin se oporavio, zaposlio, oženio. Njegova supruga je trudna, samo što se ne porodi. Tuga, nije dočekao da uzme svoje dijete u naručje. Ovo je veliki šok za sve. Enes gotovo i da ne govori, nema snage, tuga ga je slomila – kaže izvor.

Podsjetimo, ljekari su pružili sav svoj napor da spasu Armina, ali bolest je bila jača. Njegova porodica je do posljednjeg trenutka bila uz njega, što je potvrdio Begovićev menadžer za medije.

– Arminu se vratila bolest koju je imao ranije, ponovo se pokrenula, neka autoimuna bolest. Bio je u bolnici u Sarajevu, Enes je sve vrijeme bio uz sina, pogotovo posljednjih par dana, nije se odvajao od njega i kreveta otkad se sve ponovo pogoršalo. Do posljednjeg trenutka je bio sa njim – izjavio je pjevačev menadžer.

Za medije se oglasila i kuma porodice, pjevačica Elvira Rahić. Ona je zanijemila od bola kada je čula za Arminovu smrt.

– Enes ne može da govori, ne može ništa. Jako je teško i potresno. Velika tragedija nas je zadesila. Bolest je u pitanju, ne mogu o detaljima. Stvarno nisam u stanju da pričam. On je bio svjetlost i radost za sve naše porodice. Enes je takve stvari doživio posljednjih mjesec dana, da ne znam kako preživljava. Istina je da je Armin čekao dijete, svakog dana čekamo da se porodi njegova supruga. Njih dvoje živjeli su zaista mirnim životom. Oprostite mi, ali zaista jedva govorim – rekla je ona.

Jedan od poslednjih koji je bio u kontaktu sa Arminom je nekadašnji fudbaler Amir Spahić.

– Stvarno ne mogu da vjerujem, rijetko dobar momak, stalno nasmijan, raspoložen, kulturan, ma suviše su riječi. Prije 10 dana smo se baš družili, brate – napisao je on na Facebooku.

Brojni pjevači su se oglasili i oprostili od preminulog sina njihovog kolege.

Armin je bio zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova BiH, a povodom njegove smrti juče se oglasio i ministar Elmedin Konaković.