Još jedan odbijeni zahtjev Sebije Izetbegović: Odluka o ukidanju zvanja profesorice ostaje na snazi

Prema rješenju Općinskog suda Sarajevo, mjera je odbijena jer Izetbegović nije dokazala da je ispunila ispitne obaveze na postdiplomskom studiju

Općinski sud Sarajevo donio je rješenje kojim je odbio zahtjev aktualne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović za mjeru osiguranja.

Izetbegović je tražila da se odgodi provođenje ranije odluke Senata UNSA kojom se njoj ukida zvanje redovne profesorice iz oblasti “Ginekologije i akušerstva”. Ovo je za Fokus potvrdio odvjetnik UNSA Enver Smajkan.

Prema rješenju Općinskog suda Sarajevo, mjera je odbijena jer Izetbegović nije dokazala da je ispunila ispitne obaveze na postdiplomskom studiju, tako da odluka Senata Univerziteta u Sarajevu kojom je stavljena van snage odluka o izboru u akademsko zvanje redovnog profesora ostaje na snazi.

Inače, krajem svibnja i Ministarstvo za znanost, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo odbilo je žalbu Sebije Izetbegović protiv zaključka Županijske uprave za inspekcijske poslove u vezi sa stjecanjem diplome doktora medicinskih nauka na Univerzitetu u Sarajevu.