Ko je čovek koji je spasio Jokićev MVP trofej: Kada je postao superstar, morali smo da prestanemo to da radimo

Da ne beše Sparkija Gonzalesa, menadžera za opremu Denver Nagetsa, pitanje je gde bi MVP trofej Nikole Jokića završio!

Upravo je Sparki bio taj koji je sačuvao pomenuti trofej, što je potvrdila i novinarka ESPN-a Malika Endrjuz koja je ostala u čudu kada joj je Jokić rekao da ga je izgubio. U međuvremenu im je javljeno da je sve u redu i da će pehar biti na paradi koja je zakazana za 18.00 časova u četvrtak.

Kada je Jokić pomenuo ime “Sparki”, mnogi su se zapitali ko je čovek koji je Nikoli sačuvao trofej. Jednostavno, on je srce i duša Denvera, čovek koji je već 45 godina tu. Pridružio se klubu u njegovoj drugoj sezoni. Radio je kao obezbeđenje, zatim još nekoliko poslova pre nego što je zvanično dobio ulogu menadžera za opremu (majice, znojnice, patike, lopte…)

Ali ono što je najvažnije jeste to da je Sparki oduvek bio prijatelj sa igračima, pogotovo u teškim vremenima. Ipak, kako sam kaže, oduvek je znao da će posle tih teških vremena klub doći u situaciju da bude prvak.

Na pitanje ko su mu omiljeni igrači tokom njegovog perioda u denveru, Sparki je rekao:

Verovatno Džoker (Nikola Jokić), zatim Fonzo Elis, Kembej, Majkl Adams… Jokić i ja smo počeli da igramo stoni tenis tokom njegove prve sezone. Jedna stvar vodila je ka drugoj, a mi smo na kraju igrali ping-pong pred svaku važnu utakmicu. Sve dok nije dobio status superstara. Morali smo da prestanemo i počnemo da radimo neke druge stvari – rekao je Sparki.

S druge strane, Jokić u njemu vidi velikog prijatelja, što je nedavno potvrdio i na konferenciji.

– Sparki je čovek koji radi stvari u pozadini. Srećam sam što pored sebe ima ljude koji su otpočetka bili tu. I daću sve od sebe da ih zadržim.

(Telegraf.rs)