Nova pucnjava u BiH: Čuvar napadnut u Gradačcu, pa pucao na napadače

Jedna osoba ranjena je u sinoćnjoj pucnjavi koja se desila u Gradačcu, u Tuzlanskom kantonu kada ju je ranio muškarac, dok je druga osoba zadobila druge vrste povreda, saznaje portal „Avaza“.

“Bila je upotreba vatrenog oružja. Sinoć 14.06. oko 22:35 sati PS Gradačac prijavio je lice Z.B. (1960) godište iz Gradačca, inače čuvar u jednom pravnom licu da su ga napala fizički njemu poznata lica A.Š. (1987) i M.K. (1988) te da je on upotrebio vatreno oružje prema licu A.Š. kojeg je tom prilikom povredio. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mesta su upućeni policijski službenici PS Gradačac, služba hitne medicinske pomoći, a povređeno lice prevezeno je na UKC Tuzla gde mu je na klinici za hirurgiju ukazana medicinska pomoć i konstatovana teška telesna povreda te je dalje upućen na kliniku za ortopediju. Međutim, on je dobio dalje lečenje i hospitalizaciju”, rekla je Adnana Sprečić, portparol MUP-a TK za portal „Avaza“.

Takođe, osoba inicijala Z.B. je upućena na UKC Tuzla jer je i ona zadobila određene vrste povreda.

“On je odbio lečenje na UKC Tuzla i nije se uputio u bolnicu. Izlaskom na lice mesta, patrola policije PS Gradačac je preuzela dobrovoljno predato vatreno oružje s okvirom i municijom policijskim službenicima”, dodaje Sprečić.

O događaju je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva TK.

Da podsetimo, juče ujutru došlo je do pucnjave u školi u Lukavcu, kada je bivši učenik ranio nastavnika škole. Napadač je brzo uhapšen, a povređeni nastavnik se nalazi na odeljenju intenzivne nege.

Deca nisu povređena.

(Telegraf.rs)