Osnovana je nova Crvena jabuka: Oglasio se Dražen Žerić Žera

Darko Jelčić Cunja, bivši bubnjar Crvene jabuke, osnovao novi bend, nazvan Cunja Crvena jabuka. U intervjuu za Index.hr, muzičar je objasnio zašto nije više u grupi, čiji je frontmen Dražen Žerić Žera.

Nakon što sam defacto oteran iz svog benda Crvena jabuka, javile su mi se hiljade ljudi. Izražavali su svoje zgražanje i nevericu nad tim događajem. Zajednički imenitelj svih tih hiljade poruka je bio to da Crvena jabuka ne pripada samo Žeri nego i meni. Bilo je tu negativnih kritika na Žerino pevanje, na njegovo koncertno i javno ponašanje. Potom je ta energija podrške rasla u meni, a i u mom bendu te dovela do toga da smo pre par meseci krenuli s uvežbavanjem materijala”, rekao je Cunja, koji nije član Crvene jabuke od 2017. godine.

Cunja je pričao potom o bendu Cunja Crvena jabuka.

Mi kao bend Cunja Crvena jabuka imamo samo jedan cilj koji želimo da postignemo na našim budućim koncertnim nastupima, a to je da se pesme Crvene jabuke u budućnosti dostojnije i lepše predstavljaju publici u scensko-dramaturškom te aranžmanskom i pevačkom smislu. Ja to smatram dugom prema publici Crvene jabuke, a pogotovo prema dvojici genija koji su izmislili Crvenu jabuku, Zlatku Arslanagiću i pokojnom Draženu Ričlu. Sa svojim bendom sam tome posvećen do kraja”, rekao je Cunja.

Oglasio se i Dražen Žerić Žera.

“Ne bih ništa komentirao, to je stara vijest…”, rekao je Žera i dodao da “nema razloga da se Jelčiću pridaje pažnja”

Darko Jelčić Cunja pričao je i o imenu Crvena jabuka.

“Ne postoji nikakav ugovor između originalnih članova benda iz 1985., koji su zajednički izmislili to ime, po kojem bi neko od nas imao isključivo pravo na korištenje imena Crvene jabuke. Nadalje, postoji pravna mogućnost zaštite imena, ali je ta zaštita relativno limitirana te pravno nije jednostavna za onoga ko štiti to ime. Moje viđenje ove nove situacije s dve Jabuke je da svako od nas originalnih članova ima pravo koristiti ime pod kojim je u prošlosti svirao-jevao. Ionako je do publike na čiji će koncert otići te će publika odrediti koji deo od dva dela Crvene jabuke je kome draži. U ovom poslu to je jedini pravi sud. I da imam zaštitu imena, ja ne bih Žeriću branio njegove nastupe s imenom koje od nedavno koristi – Žera i Crvena jabuka. Ne vidim zašto bi on pokušao meni uskratiti to pravo“, rekao je Cunja.

(Telegraf.rs/izvor: Index.hr/Ivana Ramić)