Otkrivene tajne iz svlačionice Denvera o Jokiću i kako su njegova braća prestravila obezbeđenje

Nikola Jokić je i dalje glavna tema u američkim medijima koji se bave sportom, a to je posebno slučaj sa novinarima koji rade za lokalni list Denver Post.

Majk Singer je novinar koji prati Denver Nagetse i sada je odlučio da napiše priču iza kulisa o Nikoli Jokiću i da otkrije sve ono što se ne vidi na kamerama.

Jedan od sagovornika bio je i vlasnik Denvera, Džoš Krenke, sin vlasnika Stena Krenkea, milijardera koji je vlasnik kluba.

Sten je otkrio Singeru situaciju kada je Nikola Jokić potpisao maksimalni ugovor sa Denverom.

Nekoliko ljudi je podiglo obrve i pitalo da li se zezamo sa tipom koji nije poznat – rekao je Krenke, a potom otkrio da je usledila i velika proslava u Las Vegasu.

–  Nikola je otišao u krevet, ali su izašla njegova dva brata. Recimo samo da izbacivači noćnih kkubova nikad nisu bili toliko uplašeni u svom životu.

Bio je to ključni trenutak za porodicu i organizaciju, posle te noći osnovana je fondacija – otkrio je Krenke.

Otkrivena je i priča iz svlačionice Denvera, pa je tako sada poznato da Jokić uvek sedi blizu Brusa Brauna, što je otkrio sam Braun.

– Naš ritual pre svake utakmice je da on baca svoju žvaku na mene. To je samo naš ritual pre meča – rekao je Braun.

Jokić nije neko ko voli da podvikne, to je i sam pričao, ali je u petoj utakmici finalne serije moglo da se vidi koliko je vikao na saigrače.

Ispostavilo se da je savet za to dobio od Deandrea Džordana, sa kojim ima ritual posle mečeva da se pozdravljaju “po srpski” tri puta.

– Razgovarao sam sa “Džokerom” tokom Ol star pauze o tome da bude više glasan sa momcima. Njegov odgovor je bio “ne, brate, to nisam ja, ja to ne radim, radije bih pustio da moja igra vodi.” Bio sam veoma iskren prema njemu. Rekao sam mu, na odrastao način “zaboravi to, treba nam da budeš glasan jer je tvoj glas veoma moćan u našoj svlačionici”. Rekao mi je “ako ja to uradim, a ne uspe, to je tvoja greška”.

Ej, trebaš da razgovaraš večeras – ispričao je Džordan, a onda zaključio.

– On je bio vođa.

Denverov Brazilac, Felipe Ajhenberger, koji brine o kondicionoj spremi igrača Denvera i otkrio je da je Jokić bio isti i kada je tek došao u Denver.

Od prve godine idem kod njega kad još Nikola Jokić nije bio Nikola Jokić. U prvoj godini, vozio je crveni auto u koji može da stane samo tri osobe, a u njemu je bilo šestoro ljudi. … Imao je mali automobil sa kolicima. To su male stvari koje mu mnogo znače. Kao porodica. On voli da je sve porodica – rekao je Ajhenberger.

(Telegraf.rs)