Peti nastavak iz "Indijane Džonsa" prikazan u Los Anđelesu: Pogledajte kako je bilo na premijeri

Film “Indijana Džons i artefakt sudbine”, posle nedavne premijere na Kanskom festivalu, svečano je prikazan u Los Anđelesu, a 28. juna stiže i u Srbiju, saopštio je danas distributer Mega kom film.

Peti film iz serijala o arheologu pustolovu Indijani Džonsu, kog tumači Harison (Harrison) Ford, biće prikazan 28. juna u Mts dvorani i Ajmaks (IMAX) sali Sinepleks (Cineplexx) Galerije Beograd, a sutradan ulazi u ostale srpske bioskope, kaže se u saopštenju.

Na amerićkoj premijeri u sredu crvenim tepihom u Los Anđelesu prošetali su Ford i ostali glumci filma Fibi Voler Bridž (Phoebe Waller-Bridge), Mads Mikelsen (Mikkelsen), Tobi Džons (Toby Jones), Karen Alen (Allen) i drugi.

Pred fotoreporterima našli su se i tvorac lika Indijane Džonsa producent Džordž Lukas (George Lucas) i Stiven Spilberg (Steven Spielberg), reditelj prethodnih filmova serijala “Otimači izgubljenog kovčega” (1981), “Ukleti hram” (1984), “Poslednji krstaški pohod” (1989) i “Kraljevstvo Kristalne lobanje” (2008).

“Neizostavan je bio i Džejms (James) Mangold reditelj kome je pripala čast da režira ovaj peti deo o legendarnom junaku, arheologu, a po najavama autora i poslednji nastavak sage”, saopštio je Mega kom.

Mangoldov film je smešten u 1969. godinu, kada je vreme da se Džons penzioniše, ali stvari se menjaju kada ga iznenada poseti čerka nekadašnjeg prijatelja koja pokušava da pronađe redak artefakt koji je njen otac poverio Indijani godinama unazad.

(Telegraf.rs/Tanjug)